Haftanın Filmleri

Haftanın Filmleri
Haftanın Filmleri şöyle:

 

Mucize

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Oyuncular: Mahsun Kırmızıgül, Mert Turak, Talat Bulut, Seda Tosun

Tür: Drama

Vizyon Tarihi: 01.01.2015

Yaşanmış bir aşk masalı ve unutulmaz bir dostluğun acılarla dolu hikâyesi. 1960’lı yıllarda sefalet ve yoksulluk içinde yaşayan, darbenin içinde debelenen Türkiye’nin panormasına ışık tutan film, fakirliğin hüküm sürdüğü yıllarda, okumayı bekleyen yüzbinlerce çocuğun ve öğretmenlerin hikâyesini anlatıyor. 1960 darbe döneminde geçen Mucize, Egeli bir öğretmenin Anadolunun ücra bir köşesine sürgüne gidişini beyazperdeye getiriyor.

mucize.jpg

 

Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır

Yönetmen: Shawn Levy

Oyuncular : Dan Stevens, Crystal the Monkey, Dick Van Dyke, Andrea Martin

Tür: Macera, Komedi, Aile (98 dk)

Vizyon Tarihi: 02.01.2015

Turist, Alplere kayak tatiline giden İsveçli bir ailenin dağ manzaralı bir restoranda öğle yemeklerini yedikleri sırada çığ düşmesi ve ailenin bu felaketten kurtulması sonrasında babanın davranışını ele alıyor. İnsanlar stresli durumlarla karşılaştıklarında aptalca şeyler yapabilirler. Bu olayda çığ, hayatta karşılaştığımız günlük mücadeleleri bitiriyor, çekirdek aile kavramını yerle bir ediyor.

muzede-birgece.jpg

Tut Sözünü

Yönetmen: Oğuz Çelik

Oyuncular: Kemal Uçar, Giray Altınok, Zafer Algöz, Demet Özdemir, Erkan Can

Tür: Komedi, Fantastik

Tut Sözünü Filminin Özeti

Yalçın ve Bahadır, birbirine zıt karakterlere sahip olan iki yakın arkadaştır. Ancak Yalçın'ın beklenmedik ölümüyle iki dostun yolları acı bir şekilde ayrılır. Yalçın'ın deli dolu hallerini özleyen Bahadır'ın bir gün kapısı çalınıverir. Ölümüne çok üzüldüğü çılgın arkadaşı Yalçın'ın hayaletini karşısında bulur! Üstelik yalnız da değildir, yanında Bernardo adında bir İtalyan trapezci vardır. Yalçın tutmadığı bir söz yüzünden öbür tarafa geçiş yapamamış ve arafta kalmıştır. Bu sözü yerine getirebilmesi için de ona yardım edebeilecek tek kişi yakın dostu Bahadır'dır. Üç günlük zaman içerisinde Yalçın'ın sözünü yerine getirmesi şarttır, ancak bu şekilde huzur bulabilecektir. Bahadır ise bir yandan ona yardım etmeye çalışırken başına olmadık işler açılır.

 

Uyuyana Kadar

Yönetmen: Rowan Joffe

Oyuncular: Rosie MacPherson , Jing Lusi , Mark Strong, Nicole Kidman

Tür: Gizem, Gerilim (92 dk)

Vizyon Tarihi: 02.01.2015

Uyuyana Kadar, Bestseller J. Watson’ın kitabından bir uyarlama olarak beyazperde de seyirciyle buluşuyor. Christine Lucas, geçmişinde yaşadığı travmatik bir kazadan dolayı her sabah hayatına dair hiçbir şey hatırlamadan uyanmaktadır. Bu durum bir gün son bulacaktır, çünkü Kristine etrafında bulunan herkesi sorgulamaya başlayacak ve korkunç gerçeklerle yüzleşecektir.

Kayıp Çocuk

Yönetmen: Atom Egoyan

Oyuncular: Christine Horne, Ella Ballentine, Bruce Greenwood, Brendan Gall

Tür: Gerilim (112 dk)

Vizyon Tarihi: 02.01.2015

Dokuz yaşındaki Cassandra babasının lokantadan turta alıp dönmesini beklerken yol kenarına park ettikleri kamyonetlerinin içinden kaçırılır. Polisin soruşturmaları sonucunda Cassandra’nın babası Matthew olayın baş şüphelisi haline gelir. Aradan sekiz yıl geçer, Cassandra’dan tek bir haber dahi alınamaz. Genç adam bu süreçte ailesinin dağıldığını görür ve tek başına kızının izini sürmeye devam eder.

 

Bir Gece

Yönetmen: Ulaş Yiğit Ülker

Oyuncular: Wilma Elles, Özgür Emre Yıldırım, Muhammed Cangören, Hakan Eratik

Tür: Drama, Polisiye

Vizyon Tarihi: 02.01.2015

Megakent İstanbul diğer gecelerden pek de farkı olmayan, suçun kol gezdiği sıradan bir gecedir. Batuhan eski bir kimya öğrencisidir ve yaşadığı semtin patronu olan Levent'e borcu büyüktür. Ödeyemediğinde başının belaya gireceğini bilir. İstanbul'a aşık olduğu Kemal için gelen Leyla, adam ondan ayrılmak isteyince haplara sığınır. Son anlarında tesadüfen bir numara çevirir ve karşısına Batuhan çıkar.

Mısır Adası

Yönetmen: George Ovashvili

Oyuncular: Tamer Levent, İlyas Salman, Mariam Buturishvili

Tür: Drama (100 dk)

Vizyon Tarihi: 02.01.2015

Gürcistan ile Abhazya arasındaki doğal sınırın bir parçasını oluşturan küçük adada yaşayan dede ile onun sözünden çıkmayan torunu, yıllardır yaptıkları gibi önce toprağı belleyip sonra mısır ekerler. Arada kıyıdan geçen askerler dışında bu iki isimsiz çiftçiyi hiç kimse görmez. Sonra bir gün, yaralı bir asker uzamış mısırların arasına saklanır. Dede ve torun yılların tarafsızlığını bozmak zorunda kalacaklar mıdır?

misir-adasi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.