Hak-Par Diyarbakır adayları Şivi-Der'i ziyaret etti

Hak-Par Diyarbakır adayları Şivi-Der'i ziyaret etti
Hak ve Özgürlükler Partisi Diyarbakır Büyükşehir ve alt belediye başkan adayları 30 Mart yerel seçim kampanyası kapsamında 14.02.2014 tarihinde Şırnak ve İlçeleri Derneği’ni (ŞİVİ-DER’i) ziyaret etti.

 

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Diyabakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevgi Çelik Moray, Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Dede, Yenişehir adayı Vasıf Kahraman, Kayapınar adayı Ali Kızılay, Sur adayı Hasan Barak ve parti yöneticilerinden oluşan heyet, ŞİVİ-DER Başkanı Aziz Özalp, dernek yöneticileri; İsmail Ediş, Abdurrahman Şenses, Ali Oman ve diğer dernek üyeleri tarafından karşılandı.

 

 

ŞİVİ-DER ziyaretinde HAK-PAR Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevgi Çelik Moray, HAK-PAR olarak Diyarbakır gibi tarihi bir kenti yönetmeye aday olduklarını, bunun için gerekli birikim ve donanıma sahip olduklarını söyledi. Çelik Moray konuşmasında Diyarbakır Büyükşehir ve alt belediyeler için projelerini dile getirdi.

 

HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel ise yaptığı konuşmada ‘Sizler HAK-PAR’ı ve onu geçmişini biliyorsunuz. HAK-PAR’ın Türkiye’nin bütün temel sorunlarına ilişkin net çözüm önerileri var. Biz Kürtler için eşitlik temelinde federasyon talebinde biliyoruz. Çünkü bu hak, Kürtlerin ulusal olmaktan kaynaklanan hakkıdır. Ama aynı zamanda bu sorunun barışçıl çözümünü savunuyoruz. Türkiye için gerçek bir demokrasi istiyoruz. Bunun için yeni bir anayasa yapımını acil bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Mevcut partiler bu sorunları çözemedi. Bu sorunların çözümü için HAK-PAR’ın güçlü bir aktör olarak devreye girmesi gerekir,’ dedi.

ŞİVİ-DER Başkanı Aziz Özalp da, HAK-PAR’ın ziyaretinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi ve ŞİVİ-DER olarak HAK-PAR’ı yakından takip ettiklerini söyledi. Özalp konuşmasında ‘Tek parti bir toplum için her zaman olumsuz bir durumdur. Biz dernek olarak birden çok Kürt partisinin sahnede olmasını istiyoruz. Bu çerçevede HAK-PAR’ın duruşunu takdir ediyoruz’ dedi.

 

hakpar-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.