Hak-Par Genel Başkanı Burkay Ergani’de Seçim Bürosu açılışına katıldı

Hak-Par Genel Başkanı Burkay Ergani’de Seçim Bürosu açılışına katıldı
Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay:“Silahların Susması, akan kanın durdurulması kısa vadede olumlu gelişmeler olsa da sorunun çözümüne katkı sunacak kapsamlı ve cesur projeler gereklidir”

Diyarbakır - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katılan Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Kemal Burkay’ı Ergani’de HAK-PAR İlçe Başkanı Mehmet Süreyya Yılmaz ve partililer karşıladı. Partisinin seçim bürosu açılışını Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevgi Çelik Moray ve İlçe Başkanı Mehmet Süreyya Yılmaz ile birlikte gerçekleştiren Burkay, kısıtlı imkanlarla seçime girdiklerini söyledi. 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere 55 ilde gireceklerini ifade eden Burkay, “Bu dönem HAK-PAR olarak, yerel seçimlere oldukça geniş bir alanda gireceğiz. 55 ilde 27 büyükşehir belediyesinde seçime giriyoruz. Büyükşehir belediye başkan adaylarımızdan 6’sı kadın adaylardır. Bunun yanı sıra yüzde 20 dolayında genel alamda kadın adayımız var. Bu oran Türkiye’de büyük bir orandır. Birçok ilçede belediye başkan adayı gösterdik. Ergani gibi bazı ilçelerde de belediye meclis üyesi adayı gösterdik. Çok kısıtlı bir bütçe ile ülke genelinde seçim çalışması yürütüyoruz." dedi.

“Kürt sorununu federasyon yöntemi çözer”
Kürt sorununun ancak federasyonla çözülebileceğini belirten Burkay, çözüm sürecinde hükümetin ortaya koyduğu değişimin sınırlı olduğunu söyledi. Burkay, “Silahların susması, akan kanın durdurulması kısa vadede olumlu gelişmeler olsa da sorunun çözümüne katkı sunacak kapsamlı ve cesur projeler gereklidir. Uzun vadede kan dökülmemesi, sorunların barışçıl yöntemlerle çözülebilmesi için sorunu eşitlik temelinde ele almak gerekmektedir. Bu da federasyon modelinin hayata geçmesiyle mümkündür. Federasyon demek hak ve özgürlükleri kabul etmek demektir” diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.