Hakkari’de 22 STK’dan ‘üniversite’ açıklaması

Hakkari’de 22 STK’dan ‘üniversite’ açıklaması
Hakkâri’deki kanaat önderlerinin içinde bulunduğu 22 sivil toplum örgütü temsilcisi, Hakkari Üniversitesi kampüsünün Yüksekova ilçesine taşınması iddiaları üzerine basın açıklaması yaparak rektörü istifaya çağırdı.

 

Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO)'da düzenlenen basın açıklamasına kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı. Basın açıklamasını okuyan HATSO Başkanı Servet Taş, “Kampüs inşaatının 8. yılında tamamlanmamış olmasının arazisinin yapı yapmaya müsait olmamasından mı yoksa idari yetersizlik ve basiretsizlikten mi?" diye sordu.

Kampüs inşaatını yapan firmaların yetersiz olup olmadığının sorgulanması gerektiğini anlatan Taş, şunları söyledi:

"Rektör Ebubekir Ceylan; yetersizliğini, başarısızlığını gizlemek için mi kampüs inşaatını taşımak istemektedir? Biz, Hakkâri’nin temsilcileri olarak, Hakkâri’nin kaderini üniversite rektörü ve yönetimine terk etmeyeceğiz. Bu üniversitemiz dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize olan katkısı ve mirasıdır. Sen Rektör Ebubekir Ceylan, Hakkâri’ye katkı sunamadın, üniversiteyi hep geri götürdün ve bu mirasa sahip çıkamadın. Etrafına bak, üniversitelere bak, üniversitelerdeki gelişmelere bak, örnek al. Biz, Hakkâri halkı ve temsilcileri olarak, mevcut kampüs arazisinin yapı yapmaya müsait olduğunu düşünüyoruz. Kampüs inşaatının bir an önce tamamlanmasını, büyümesini ve ilimize her anlamda katkı sunmasını beklemekteyiz."

Hakkâri Üniversitesi kampüsü, 8. yılından sonra taşınacaksa buna üniversite rektörü ve yönetiminin tek başına karar veremeyeceğini anlatan Taş, şöyle konuştu:

"Alternatif arazi aranacaksa, Hakkârililerin onayıyla yine Hakkâri şehir merkezinde aranacak ve bulunacaktır. Sen Rektör Ebubekir Ceylan, deneyimden yoksun, rektörlük görevinden önce hiçbir idarecilik yapmamış, yönetici becerisinden uzak ve bundan dolayı da üniversiteyi bir kabus yuvasına çevirmiş, hiçbir katkı sunamamışsın. Dolayısıyla Rektör Ebubekir Ceylan’ın başarısızlığını kabul etmesi erdemliliğini göstererek bu görevden istifa etmesini bekliyoruz. İstifa etmemesi halinde Hakkâri’de istenmeyen adam ilan ediliyoruz ve halkımızı konu ile ilgili imza toplamaya davet ediyoruz. Toplanacak imza, basın bildirimizle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın YÖK Başkanımıza gönderilecektir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.