Hakkari'de kayak sezonu açıldı

Hakkari'de kayak sezonu açıldı
Hakkari'de kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaştığı MergaBüte Kayak Merkezinde kayak sezonu açıldı. Hafta sonunu ve güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, merkezde saatlerce kaymanın keyfini yaşadı.

 

HAKKARİ - Hakkari'de kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaştığı MergaBüte Kayak Merkezinde kayak sezonu açıldı. Kent merkezine 12 kilometre uzaklık mesafede bulunan ve 800 metre piste sahip olan 2 bin 800 rakımdaki MergaBüte Kayak Merkezi kayak severlerin akınına uğradı. Hafta sonunu ve güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, merkezde saatlerce kaymanın keyfini yaşadı. Kayak merkezinde bazı kadın ve çocukların kızaklarla kayması da ilginç görüntü oluşturdu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal ile kayak sezonunun açılışını yapan Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, kayak merkezinin Hakkari halkına hayırlı olması dileğinde bulundu.

Güldal ise bu hafta kayak merkezini açarak, Hakkari halkına en güzel hizmeti sunmayı amaçladıklarını söyledi. "Kayak merkezinde yüzlerce insan hem spor hem de piknik yaparak, tatilini en iyi şekilde değerlendiriyor" diyen Güldal, şöyle konuştu: "İlimizde kışın çok fazla etkinlik yapılamıyor. Kışın ya kahve köşelerinde oturacaksınız ya da caddelerde bir iki tur attıktan sonra tekrar eve döneceksiniz. Bu bakımdan kayak merkezimiz Hakkari'yi çok büyük bir şekilde rahatlatıyor. Çünkü burada yüzlerce insanın spor yapmasının yanı sıra insanlarımız hem eğleniyor hem de piknik yapıyor. Buradaki amacımız tamamıyla halkımıza hizmet etmektir. Tüm halkımızı kayak merkezine spor, piknik, eğlenmeye ve bu güzel havayı tenefüs etmeye davet ediyoruz."

Hafta sonu tatilini kayak yaparak geçiren vatandaşlar da kaymaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi.

hakkari-kayak-2.jpg

hakkari-kayak-4.jpg

hakkari-kayak-5.jpg

hakkari-kayak-6.jpg

hakkari-kayak-7.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.