‘Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorunu çözülecek’

‘Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorunu çözülecek’
Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin 30 yıllık çöp sorununu çözeceklerini, Yüksekova ve il merkezindeki vahşi depolama sahalarının da yerinde rehabilite edilerek kapatılacağını söyledi.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanlığının Valiler Kararnamesi ile Hakkari Valiliği görevine atanan Ali Çelik, görevine başlayarak hem ziyaretler gerçekleştirip hem toplantı yapıp hem de makamında tebrikleri kabul ediyor. Hakkari-Van karayolu üzerindeki mezbaha inşaatında incelemelerde bulunan Vali Çelik, bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni mezbaha projesinin bir günde 120 küçükbaş ve 20 büyükbaş hayvanın aynı anda kesilebileceği şekilde tasarlandığını ifade etti.

Mezbahanın tam otomatik mekanizmaya sahip olduğunu söyleyen Çelik, Türkiye ve Avrupa kriterlerine uygun olarak dizayn edildiğini kaydetti. Çelik, "Modern ve hijyenik ortam sunacak. İnşaatta sona gelindi. Modern ve hijyenik bir ortamda hayvan kesimi yapılmasını sağlayacak tesis; Hakkâri’ye ve Hakkârililere önemli katkı sağlayacak” dedi.

“Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorunu çözülecek”
Vali Çelik, Hakkâri’deki belediyeler ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliğinin Birlik Meclisi Olağan Toplantısına başkanlık etti. Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorununu çözülecek Hakkâri Entegre Katı Atık Tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Hakkâri’nin 30 yıllık çöp sorununun çözüleceğini ifade eden Vali Ali Çelik, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve proje bedeli yaklaşık 28 milyon Euro olan tesisin, Hakkâri’deki belediyeler ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliğinin hizmetine sunulacağını söyledi. Vali Çelik, “Proje bünyesinde Çukurca, Şemdinli, Esendere ve Derecik’te bulunan vahşi çöp depolama sahalarındaki çöpler taşınarak çöp alanları kapatılacak. Yüksekova ve il merkezindeki vahşi depolama sahaları da yerinde rehabilite edilerek kapatılacak” ifadelerini kullandı.(İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.