Halay çeken öğrencilere uzaklaştırma ve kınama cezası

Halay çeken öğrencilere uzaklaştırma ve kınama cezası
Bahar şenliklerinde halay çektikleri için haklarında rektörlük tarafından soruşturma açılan Muş Alparslan Üniversitesi öğrencisi 12 kişiye uzaklaştırma ve kınama cezaları verildi.

Muş Alparslan Üniversitesi kampüsünde geçen yıl düzenlenen bahar şenliklerinde halay çektikleri için 12 öğrenci hakkında rektörlük tarafından disiplin soruşturması başlatıldı. Soruşturmada, "üniversitenin sükûnetini bozdukları" gerekçesiyle 11 öğrenciye kınama, Ferhat Arslan'a da bir dönem uzaklaştırma cezası verildi. Öğrencilerden Rafia Türkan, Maşuk Aksoy, Refik Işık ve Ferhat Arslan, İHD Muş Şubesi'ne başvurarak, hukuki yardım talebinde bulundu. 

Kınama cezası alan Okul Öncesi Öğretmenliği 3'üncü sınıf öğrencisi Maşuk Aksoy, üniversite rektörü tarafından tehdit edildiğini öne sürerek, "Rektör bizi odasına çağırdı ve arkasından delil bırakmamak için telefonlarımızı başka odaya aldırarak hakaret ile tehditlerde bulundu" diye konuştu. Üniversite rektörünün baskıcı uygulamalarının daha önce de olduğunu belirten Aksoy, şunları aktardı: "Rektör, daha önce de Kürt Dil Bayramı'nı kutlayan arkadaşlarımıza ceza vermişti. Şimdi bizi daha fazla ceza vermekle tehdit ediyor. Üniversitenin bu tutumuna karşı demokratik, hukuki tüm yolları kullanacağız." 

Kürt Dil Bayramı'nı kutladığı için bir ay ve bahar şenliklerinde halay çektiği için bir dönem uzaklaştırma cezası alan Ferhat Arslan ise "Rektör çeşitli bahanelerle bize cezalar veriyor. Rektörün bu tutumunu kınamaya devam edeceğiz" dedi. (DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.