Halil Falyalı cinayetinde çok yönlü inceleme

Halil Falyalı cinayetinde çok yönlü inceleme
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kumarhane işletmecisi Halil Falyalı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıyla bağlantılı olduğu gerekçesiyle bir kişi gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, "Kıbrıs'ta uyuşturucudan temin edilen para trafiğinin merkezinde olduğunu" ileri sürdüğü Kıbrıslı iş insanı Halil Falyalı, akşam saatlerinde Girne Çatalköy'deki evi önünde aracı içerisinde silahlı saldırıya uğradı. Falyalı'nın Lefkoşa’da Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve burada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Kuzey Kıbrıs medyasında yer alan haberlere göre, Falyalı’ya kimliği meçhul kişiler tarafından otomatik silahla ateş açıldı. Saldırıda, Falyalı'nın şoförünün de hayatını kaybedildiği belirtildi. Gazeteci Erk Acerer Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "cinayetin profesyonelce işlendiğini" iddia etti. Acerer, "Peker arşivini ele geçirmişti" ifadelerini kullandı.

Bir kişi gözaltına alındı

Öte yandan KKTC polisi tarafından gece gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 1 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Zanlının bu sabah Girne mahkemesine çıkarılması bekleniyor.

Polisin olayla ilgili çok yönlü soruşturması devam ediyor. 2010'da KKTC'de bir davada "tehdit" gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı.  Falyalı, geçen yıl ekimde "darp", "soygun" ve "zorla alıkoyma" suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı. Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.

​​​​Falyalı'nın bir suç davasının da ABD'de devam ettiği belirtiliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.