Halk otobüsü sürücülerinin kavşak talebi

Halk otobüsü sürücülerinin kavşak talebi
Bitlis Beş Minare Mahallesi’nde inşa edilen 4’ncü etap toplu konutların giriş çıkışlarında sıkıntı yaşayacaklarını belirten halk otobüsü sürücüleri, bölgeyi rahatlatacak kavşakların yapılmasını istedi.

  Bitlis’te faaliyet gösteren S.S.13 No’lu Karayolu Yolcu Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Felemez Kök, yeni inşa edilen ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek olan 4’ncü etap konutlara yolcu taşımaya başlayacaklarını, ancak bölgenin giriş ve çıkışlarında sıkıntı yaşanacağını öne sürdü. Bu konuda yetkililerden destek beklediklerini ifade eden Kök, “Beş Minare Mahallesi’nde inşa edilen yaklaşık 950 konut önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek. Burada yaşam başlarken bizlerde buna göre planlamalarımızı yapıyoruz. Bu bölgeye 17 adet yeni otobüs çıkaracağız. Ancak konutların giriş çıkışları çok da müsait değil. Herhangi bir kaza yaşanmaması adına bu bölgede hem birinci etap konutlar hem de 4’ncü etap konutlara giriş çıkışı sağlayacak yeni bir kavşak yapılmasını talep ettik. Karayolları ve belediyeye onlarca kez gitmemize rağmen çözüm bulunamadı. Burası yerleşime açıldıktan sonra ciddi sıkıntılar yaşanacak” dedi.

  “EN YAKIN KAVŞAK 4 KİLOMETRE UZAKTA”

  Özellikle karayollarının bu konuda ciddi bir tedbir alması konusunda uyardıklarını da dile getiren Kök, “Burada kavşak talebimiz olumlu karşılanmadı. Bize yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan kavşaktan dönerek gelmemiz istendi. Bu da hem bizim için bir külfet, hem de vatandaş için eziyet olacak. Burada yeni bir kavşak inşa edilmesi durumunda kazalarda en aza indirilecek. Biz her gün değişik kazalarla burun buruna geliyoruz. Bunu yaşamamak ve gelecekteki sıkıntıları çözmek için burada kavşak elzemdir” şeklinde konuştu.

  “YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

  Yetkilileri göreve davet eden Kök, “İleride yaşanabilecek sorunları çözmek adına yetkilileri bir araya gelerek, ortak bir akılla sorunu çözmeye davet ediyorum. Önümüzdeki günlerde burası yerleşime açılacak ve yaklaşık 5 bin kişi burada yaşamını sürdürecek. Kimsenin burnunun bile kanamasını istemiyoruz. Yetkilileri de bu konuda göreve davet ediyoruz” diye konuştu.(iha)

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.