Halk TV'ye "Hakan Arslan" cezası!

Halk TV'ye "Hakan Arslan" cezası!
Hakan Arslan'ın cenazesinin babasına bir torbada verilmesine dair yayın yapan Halk TV'ye RTÜK ceza verdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybeden Hakan Arslan'ın kemikleri, 29 Ağustos 2022'de, bir torba içerisinde babası Ali Rıza Arslan'a teslim edildi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), konuyla ilgili Halk TV ekranlarında yayımlanan "Sözüm Var" programında yapılan değerlendirmeleri "Terörün amaçlarına hizmet eden sonuçlar doğuracak nitelikte" bularak para ve beş program durdurma cezası verdi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran RTÜK üyesi Okan Konuralp, şöyle dedi:

"RTÜK, Ali Rıza Arslan'a oğlunun kemiklerinin yedi yıl aradan sonra torba içinde teslim edilmesine ilişkin değerlendirmeleri, 'Terörün amaçlarına hizmet eden sonuçlar doğuracak nitelikte' kabul etti; Halk TV'ye para ve 5 kez program durdurma cezası verdi. RTÜK, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun küçük düşürüldüğü gerekçesiyle de Halk TV için iki ayrı dosyadan para cezalarına hükmetti. (Programlar: Medya Mahallesi- Sözüm Var). Üç ayrı karara da Sayın İlhan Taşçı'yla birlikte karşı oy kullandığımızı kamuoyunun bilgisine sunarım."

Ne olmuştu?

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2015-2016'da uygulanan sokağa çıkma yasaklarında çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti. İlçenin Hasırlı Mahallesi'ndeki Katolik Kilisesi ve Hasırlı Mescidi arasındaki alanda kazı çalışması yürüten ekipler, 7 Şubat 2021'de toprağa gömülü kemiklerle karşılaştı.

Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırılan kemiklerin, 22 Ocak 2016'da yaşamını yitirdiği ve Hasırlı Camisi'nin yanına defnedildiği yönünde bilgiler bulunan Hakan Arslan'a ait olabileceği belirtildi. Arslan'ın, Erzurum'da yaşayan ailesi bulunan cenazenin çocuklarına ait olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu. Başvuru üzerine kimlik tespiti için 2016 yılında baba Ali Rıza Arslan'dan alınan DNA örneği Hakan Arslan'ınki ile yüzde 60 oranında uyuştu. Fakat kesin kimlik teşhisi için Başsavcılığın talimatı doğrultusunda ekim ayı başında anne Melike Arslan'dan da DNA testi için kan örneği alındı. 18 Kasım 2021 tarihinde çıkan sonuca göre yüzde 95 DNA uyumu ile cenazenin Hakan Arslan'a ait olduğu belirlendi.

Arslan'ın kemikleri 29 Ağustos'ta babasına teslim edildi. Diyarbakır Adliyesi'ne ulaşan kemikler, dosyayla ilgilenen savcının odasında bekletiliyordu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.