VİDEO - "Halkın iradesi yok sayılıyor"

VİDEO - "Halkın iradesi yok sayılıyor"
Anayasa Mahkemesinin HDP’nin kapatılması ile ilgili dosyası iade etmesinin ardından tartışmalar kesildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianameyi bir kez daha AYM’ ye gönderince kapatma ile ilgili tartışma yeniden başladı.

Özel Haber / Şevval Filiz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, AYM’nin iade ettiği HDP’nin kapatılması istemli iddianameyi yeniden hazırladı.  Hazırlanan yaklaşık 850 sayfalık iddianamede, 500 partili hakkında siyasi yasaklama istendi, partinin banka hesabına da tedbir konulması talep edildi.  İddianame ile ilgili Anayasa mahkemesinin kararının ne olacağı merakla beklenirken, Tigris Haber olarak Diyarbakır’da vatandaşlardan kapatılma davası ile ilgili neler düşündüğünü sorduk.

“HDP ne yapmış ki”

Hüseyin Tanişer adlı vatandaş, HDP’nin kapatılmasına karşı olduğunu söyleyerek;“HDP’den ne istiyorlar bilmiyorum. HDP ne yapmış ki? Diğer partiler her şeyi söylüyorlar, onlara kimse bir şey yapmıyor. Sıra HDP’ ye gelince hemen kapatma davası açıyorlar. HDP’nin kapatılması haksızlıktır, hukuksuzluktur” dedi.

huseyin-taniser.png

“9 parti kapatıldı bu da 10 olsun”

HDP’nin kapatılmasının çözüm olmadığını ve demokrasiye aykırı olduğunu söyleyen Tarık Hanaday ise şöyle konuştu , “HDP kapatılırsa sorun çözülüyor mu? Çözülmüyor. 9 parti kapatıldı bu da 10 olsun. A partisi gider B partisi gelir, sonu ne olacak.  Yine aynı tas aynı hamam, kapatmayla bu iş olmaz. Bir keresinde AKP’yi mahkemeye verdiler bir oyla kurtuldu. Onu kapatsalardı şimdi AKP var mıydı? Demokrasiye inanan insanlar bunu yapmaz. HDP’nin suçu ne, bunu tam halka anlatsınlar ki halk anlasın. Eğer suçu siyasi konuşmalarsa bütün partiler bu konuşmaları yapıyorlar. Hangi siyasi parti bunun için ceza aldı ki bunlar alsın.”

tarik-hanaday.png

“Kapatmayı doğru bulmuyorum”

Kapatma davasını sürekli gündemde tutmakla halkın iradesini zorladıklarını söyleyen Fuat İzgi ise; “Halkın iradesi yok sayılıyor. Şimdiye kadar defalarca parti kapatmaları söz konusu oldu, sonradan partiler yeniden açıldı. Partiler kapatılınca halk daha çok tepki veriyor. Kapatmayı doğru bulmuyorum, sonuçta o da siyasi bir parti” diye konuştu.

fuat-izgi.png

“6 milyon seçmen oy veriyor”

6 milyon seçmeni olan bir partinin kapatılması için iktidarların düşünmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlardan biri de, “Hiçbir partinin kapatılmaması lazım. Kürtlerin temsil ettiği bir parti kapatıldığı zaman bir Kürt için zulüm ve hakarettir. Oy veren 6 Milyon seçmen yok sayılıyor.  Türkiye’nin 3’üncü partisi kapatılıyorsa, bunun için devletin çok düşünmesi gerekir“ dedi

“Bu kadar insanın oyu suiistimal ediliyor”

Seçmenlerin oylarının suiistimal edildiğini söyleyen Mevlüt adlı vatandaş şu ifadeleri kullandı, “HDP’nin kapatılmasını yanlış buluyorum. Demokratik bir ülke diyoruz bence kapatılmamalı. İnsanlar oy veriyor. Bu kadar inansın oyu suiistimal ediliyor, düşünülmüyor “

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum