Hangisi Acil?

Hangisi Acil?
Diyarbakır’da ‘adrese teslim’ ihaleyle tepki çeken Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nün skandal uygulamaları bitmek bilmiyor.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, 10 yıldır tamamlanmayan Batı Çevre yolunu yapmıyor, ‘kaymak gibi’ olan Diyarbakır-Mardin karayolu için ‘adrese teslim’ ihale yapması kenti ayağa kaldırdı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz hafta kentte siyasilerin ve STK’ların tepkisine neden olan yol yapım ihalesini 21 B kapsamına alarak Elazığ firmasına verdi. Aciliyet gerektiren bir durum olmamasına rağmen ihalenin bu şekilde verilmesi tepkiye neden olmuş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya açıklama yaparak, acileyet ve kamu menfaati bulunmayan 150 milyonluk ‘adrese teslim’ ihaleler için Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Bağlar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

bati-cevre-yolu-(4).jpg

Diyarbakır-Mardin karayolunun 0 ile 33’ünçü kilometresini kapsayan yol yapım işine ilişkin ihaleyi davetiye usulü ile yapan ve Diyarbakır’da bulunan firmalara davetiye göndermeyen Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tepki çekmeye devam ediyor. Konunun gazetemizde geniş bir şekilde yer alması kent kamuoyunda rahatsızlık oluştururken, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü sessiz kalmaya devam ediyor.

bati-cevre-yolu-(7).jpg

Batı-Çevre yolunda çalışmalar 10 yıldır sürüyor

Gazetemizin gündeme getirdiği ‘adrese teslim’ ihaleyle ilgili tartışmalar devam ederken, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü, şehir içi bağlantılar ile şehirlerarası ulaşımı sağlayan Kuzey-Batı Çevre Yolunu 10 yıldır bitiremediği ortaya çıktı. 10 yılda 30 kilometrelik yolu bitiremeyen Karayolları, Kuzey-Batı Çevre yolunu 21 B kapsamına alması gerekirken, sorunsuz olan Diyarbakır-Mardin Karayolunu 21 B kapsamına alarak ihale etmesi kentte büyük tepki topladı.

bati-cevre-yolu-(5).jpg

Ceylan: 657’ye tabiyim, konuşamam

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, 657 tabi olduğunu belirterek, bu konuda demeç veremeyeceğini, Genel Müdürlüğün yazılı açıklama yapacağını söyledi.

diyarbakir-bati-cevre-yolu-(1).jpg

Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, “Diyarbakır-Mardin Yolu KM: 4+400-20+834 Arası Kesimde Toprak İşleri, Sanat Yapıları, Üstyapı Ve Çeşitli İşler Yapılması işi” ihalesi için 10 firmaya davetiye göndermiş, ihaleyi de yüzde 20,29 gibi düşük bir kırımla Elazığ orjinli, Ankara merkezli Ziver İnşaat isimli firma kazanmıştı. Bu duruma karşı çıkan ve ihaleye davet edilmeyen Diyarbakır firmaları da Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan hakkında görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve kamuyu zarara uğratma suçlarından şikayetçi olmuş, konuyu resmi ve siyasi makamlara intikal ettirmişti.

diyarbakir-bati-cevre-yolu-(2).jpg

Murat ÖZBİLEK/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.