Hani’de tarihi camiye restorasyon

Hani’de tarihi camiye restorasyon
Diyarbakır’ın Hani İlçe Belediyesinin geliştirdiği projenin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kabul görülmesinin ardından 15. yüzyılda inşa edilen tarihi Ulu Camide restorasyon çalışması başladı.

TİGRİS HABER - Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, uzun zamandır restore edilmemiş olan camideki çalışmaları inceledi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından görevlendirilen yetkililerden bilgi alan Lale, Ulu Caminin ilçenin en eski yapılarından biri olduğunu, bu tarihi değerin geleceğe taşınmasının önemli olduğunu ifade etti.

hani.jpg

“Hani, en az Diyarbakır kadar eski ve köklüdür“

Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, “Hani’nin geçmişi en az Diyarbakır kadar eski ve köklüdür. Burası binlerce din âliminin yetiştiği bir yer aynı zamanda. Muhafazakâr yapısını her daim koruduğu kadar inanç merkezlerini de geçmişten bu yana muhafaza etmiştir. Bizler de bu mirasımızı gelecek nesillere taşımakta kararlıyız. Tarihi değerlerin korunması için projelerimize destek sunan Kültür Bakanlığına, Valimiz Ali İhsan Su’ya, Büyükşehir Belediyemiz Genel Sekreteri Abdullah Çiftçiye, Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.