Hasankeyf, 3 şampiyonanın finaline ev sahipliği yapacak

Hasankeyf, 3 şampiyonanın finaline ev sahipliği yapacak
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 11-12 Kasım tarihlerinde ilk kez Hasankeyf’te gerçekleştirilecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonası konularında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

TİGRİS HABER - Bilgilendirme toplantısında Vali Canalp’e Belediye Başkan Yardımcıları Metin Gürbüz ve Ali Eraslan, Hasankeyf Kaymakamı M. Ali İmrak ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke eşlik etti.

“Hasankeyf'te turizmi eski haline tekrar kavuşturacağız”

Toplantıda konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, Hasankeyf turizmini eski haline kavuşturacaklarını söyledi. Canalp, “11 -12 Kasım, Cumartesi- Pazar günü, Batman'ın incisi Hasankeyf ilçemizde Türkiye’deki su sporları ile ilgili 3 şampiyonluğu beraberce gerçekleştireceğiz. Bunlar su jeti flayboard ve motosurf şampiyonluklarının finali Hasankeyf ilçemizde yapılacak. Malumlarınız, Hasankeyf ilçemiz kültürel özellikleriyle, kültür turizmi ile ön plana çıkmış bir ilçemizdir. Şu anda barajdan sonra, yeni imkanlarla, mağaralarla, yeni turistik imkanlarla, turizmi tekrar eski haline kavuşturmaya çalışmış olduğumuz bir ilçemizdir. Bu çerçeve içerisinde. Hafta sonu yapacağımız bu sporları etkinliğiyle beraber Hasankeyf’imize kültür turizminin yanı sıra yeni boyutları da eklemek istiyoruz. Eklemek istediğimiz bu yeni boyutlardan bir tanesi de Hasankeyf'i sporları açısından Türkiye'de önemli bir merkez haline getirebilme projesidir. Bu çerçevede nasıl ki hafta sonu bu şampiyonlukların finallerini yapıyorsak, mart ayı içerisinde de ekstrem sporlarının şampiyonasını gene Hasankeyf ilçemizde yapacağız.

Bu şekilde Hasankeyf'te su sporlarıyla ilgili şampiyonlukları yaparken aynı zamanda Hasankeyf’imize de kurumsal bir alt yapı vermemiz gerekiyor. Bu altyapıyı da verebilmek için de Hasankeyf ilçemizde şu anda su sporları merkezimizin İl Özel İdaresi üzerinden projesinin ihale ettik. Özel bir firmamız hali hazırda Hasankeyf sporları merkezinin projesini şu anda hazırlıyor. Bu proje bittiği zaman arkasından da uygulama işini uygulaması sporları merkezinin uygulamasını da gerektiği inşa faaliyetlerini de bitirdiğimiz zaman Hasankeyf’imizde bundan sonra Türkiye’de su sporlarıyla ilgili pek çok şampiyonluğun yapılabileceği bir merkez, bir ilçe haline getireceğiz. Sporların dışında Hasankeyf'imizdeki turizmi eski haline tekrar kavuşturabilmek için yapmış olduğumuz başka işler de var, başka projeler de var. Bunları da sizlerle kısaca paylaşmak isterim. Bunlardan bir tanesi şahap vadimizdir. Şahap Vadimizde biliyorsunuz çok sayıda doğal mağaramız var. Doğal mağaralara ziyaretçilerimizin güzel bir ortam içerisinde görebilmelerine imkan sağlayabilmek için yakın zaman içerisinde inşallah 2-3 aylık bir periyot içerisinde, muhtemelen de 2024’ün Ocak ay içerisinde Şahap Vadimizi hizmete açacağız. Burada kafeteryalarımız olacak, su kanalı olacak, su kanalı üzerindeki köprülerimiz olacak.

Büyük kayalar üzerine oturma bankları olacak, gezi alanlarımız olacak. Çevre aydınlatması olacak. Doğal mağaralarını bu şekilde vatandaşlarımıza şahap vadisi üzerinden görme imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda bir trekking parkuru üzerinden şahap vadisi üzerinden yamaç külliyesine de vatandaşlarımız bir doğa yürüyüşüyle ulaşma imkanı ve bu vadi üzerinden de Hasankeyf'i de, barajı da, doğal güzellikleri de görme imkanına kavuşmuş olacak. Vadiye bu şekilde gidemeyen vatandaşlarımız için, araçla ulaşım imkanı, karasal imkanı da sağlanmak olacağız. Bunun dışında Üçyol’da, şu anda mağara otellerimizi yakın zamanda inşallah hizmete açacağız. Buradaki mağara otellerimizi de hizmete açtığımız zaman da Hasankeyf’teki konaklama imkanlarında öyle bir katkı sağlayacağız. Bu Üçyol’daki mağara otellerinin dışında halihazırda şu anda imar işlemlerinin yapmış olduğumuz gene bir kaya otel ve bungalov evler projemiz vardır. Bu da yaklaşık 50 dönümlük bir arazi üzerine kurulacak. Bu da Hasankeyf'in konaklama imkanlarını bu şekilde ilave konaklama imkanlarını arttırmış olacağız.

Yapmış olduğumuz projeler bir tanesi gençlik merkezidir. Hasankeyf’imize de inşallah da gençlik merkezimizin de gene aynı şekilde proje ihalesi yapıldı. Şu anda gençlik merkezi üzerinde de bir proje firmamız projesi üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor. Bir başka yapmış olduğumuz uygulama, Midyat taşından, bir doğal taştan öğretmen evi inşa etmektir. İnşallah da bu projeler Hasankeyf’teki konaklama imkanlarımızı artırmış olacaktır. Hasankeyf merkezimizin dışında, Suçeken köyümüzün civarındaki günübirlik tesisler kurmayı hedefliyoruz. Bunun içerisinde de sahil yolu olacak, yürüyüş yolu olacak, oturma grupları olacak, piknik alanları olacak. Vatandaşlarımızın da hem Ilısu barajını, doya doya yaşamalarına, özellikle de yaz döneminde, sonbahar- ilkbahar dönemlerinde buraları yoğun bir şekilde kullanılabilmelerine imkan sağlayacak.

Hasankeyf ile ilgili bu projeyi de inşallah yakın zamanda hayatiyet kazandırma imkânımız olacaktır. Ben bu şampiyona süresi boyunca Cumartesi ve Pazar günü Batman belediyemiz, Batman merkezden otobüs seferleri düzenleyecektir. Hem Batmanlıları hem de çevre ilerden vatandaşlarımızı, Türkiye'deki bütün vatandaşlarımızı, bu heyecanlı sporları izlemeye davet ediyorum” dedi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.