Hasankeyf Orkestrası turneye çıkıyor

Hasankeyf Orkestrası turneye çıkıyor
Hasankeyf Orkestrası (Orkestraya Heskêfê), 18 Şubat'ta Batman'da başlayacağı bölge turnesini Diyarbakır'da sonlandıracak. Turne Kürt Sanatçı Ozan Serhat'a armağan edilecek.

DİYARBAKIR - Kürtlerin ilk ulusal orkestrası olma özelliğini taşıyan Hasankeyf Orkestrası, 18 Şubat'ta Batman Atatürk Parkı'nda vereceği konserle bölge genelinde yapacağı turnenin ilk konserini verecek. Turne kapsamında 45 kişiden oluşan orkestra, Urartular dönemine ait Kürt kültürünü yansıtan Şahmeran Destanı'nda uyarlanan ezgileri izleyici ile buluşturacak. 

18 Şubat'ta Batman'da başlayacak turne, 19 Şubat'ta Siirt, 20 Şubat'ta Cizre, 21 Şubat'ta Mardin, 22 Şubat' Urfa, 23 Şubat Mersin ve son olarak Diyarbakır'da verilecek olan konserle tamamlanacak. 

Turne Ozan Serhat'a armağan edilecek

Orkestra Şefi Mizgin Tahir ise, turneyi düzenlemelerinin amacı olarak Kürt destanlarını, geleneğini, dilini yaşatmak ve Kürtlerin birlik ve beraberliğini sağlamak temelli olduğunu belirtti. Turneyi Kürt Sanatçı Ozan Serhat'ta armağan ettiklerini ifade eden Tahir, "Böyle bir orkestranın oluşumu onun da hayaliydi. Biz bunu gerçekleştirme çabasındayız. Kürdistan'ın her parçasına ve her lehçesine ait türküler ile dengbejlerimize ait türkülerin yer alacağı turnemize tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi. 

Hasankeyf Orkesterası Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Hasankeyf Festivali'nde ve Paris'te katledilen Kürt kadın siyasetçilerden Sakine Cansız için Eylül ayında Dersim'de DÖKH tarafından Gola Çeto'da düzenlenen anmada sahne almıştı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.