Hasankeyf taşınmaya zorlanılıyor!

Hasankeyf taşınmaya zorlanılıyor!
Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi için Raman Dağı eteklerinde oluşturulan yeni yerleşim alanına kamu binalarının taşınma işlemi sürüyor.

Hasankeyf Halk Platformu Temsilcileri ise ilçenin yeni yerleşim yerine taşınmasına tepki göstererek, "3 bin nüfuslu bir ilçe yerinde dururken kamu binalarının taşınması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir durumdur"  ifadesini kullandı.

BATMAN - Ilısu Barajı'nın suları altında kalacak olan Batman'ın Hasankeyf ilçesi için Raman Dağı eteklerinde oluşturulan yeni yerleşim alanına kamu binalarının taşınma işlemi sürüyor. . Hasankeyf'in yaklaşık 3 kilometre uzaklığında oluşturulan yeni yerleşim yeri hakkında değerlendirmede bulunan Kaymakam Temel Ayça, kaymakamlık ve bağlı birimlerinin yaklaşık 3 aydır ilçenin yeni yerleşkesinde hizmet verdiğini söyledi.

Taşınma işleminin uzun zaman alan bir süreç olduğuna vurgu yapan Ayça, şöyle dedi: "Şimdiye kadar çok ciddi bir problemle karşılaşmadık. Vatandaşımız henüz alışma aşamasında, ulaşım noktasında biraz endişeleri vardı. Bu konuda DSİ'nin sağladığı servis sayesinde vatandaşlarımız herhangi ek ücret ödemeden eski Hasankeyf yerleşim alanından buraya rahatlıkla gelebilmektedir. Vatandaşlarımız bu anlamda ek bir maliyete katlanmak zorunda kalmayacaklar, istedikleri zaman ücretsiz bir şekilde buraya ulaşabileceklerdir. Bu ayın sonuna kadar İlçe Jandarma Komutanlığı hariç bütün kamu binaları yeni Hasankeyf yerleşim alanına taşınmış olacak."

‘Kamulaştırma sorunu çözülmeli’

Yeni yerleşim yerine taşınma konusunda kamulaştırma ile ilgili sorunların tam anlamıyla giderilmediğini kaydeden Ayça, "Kamulaştırma sorununun çözülmesi gerekir. Yakın bir zamanda bu sıkıntının giderileceğini bekliyoruz" diye konuştu. Vatandaşların konutları talep etmediği sürece TOKİ'nin herhangi bir işlem yapamadığını dile getiren Kaymakam Ayça, şu görüşleri dile getirdi:

"Burada ilk adımı atacak olan vatandaşımızdır. Bakanlıktan aldığımız talimat gereği kaymakamlık bünyesinde bir talep alma ofisi kuruluyor. Vatandaşlarımız buraya gelip istediği konut tipini seçmek durumunda. Ondan sonra TOKİ bu talepleri değrlendirip kaç vatandaşımız 1+1 veya 2+1, kaç tanesi müstakil konut istiyor bunların tespitini yapıp ondan sonra inşaat aşamasına geçecek. Ama şuanda vatandaşımızdan bir talep gelmediği için işlem yapılamamaktadır. O açıdan vatandaşın taşınması konusunda henüz bir ilerleme katedemedik. Önümüzdeki aylarda bu sorunun çözülmesini bekliyoruz."

Bu arada Hasankeyf Halk Platformu Temsilcisi Şevket Altuğ ise kamu kurumlarının ilçenin yeni yerleşim yerine taşınmasına tepki göstererek, "3 bin nüfuslu bir ilçe yerinde dururken kamu binalarının taşınması dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir durumdur"  ifadesini kullandı.

hasankeyf-1.jpg

hasankeyf-2.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.