HaşdiŞabi’ye bağlı gruplar arasında çatışma: 2 ölü, 12 yaralı

HaşdiŞabi’ye bağlı gruplar arasında çatışma: 2 ölü, 12 yaralı
Irak’ın başkenti Bağdat’ta Ziraat Müdürlüğü’ndeki görev değişikliği nedeniyle düzenlenen yemin törenini basan HaşdiŞabi’ye bağlı gruplar ile polis arasında çıkan çatışmada 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

TİGRİS HABER - Irak’ın başkenti Bağdat’taki Kerh bölgesinde bulunan Ziraat Müdürlüğü’nde HaşdiŞabi’ye bağlı gruplar, yeni atanan müdür için düzenlenen yemin törenini bastı. Polis ile HaşdiŞabi’ye bağlı gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Çatışmanın mevcut müdürün değiştirilmesinin engellenmek istenmesi üzerine çıktığı ifade edilerek, eski ve yeni müdürün HaşdiŞabi mensubu olduğu aktarıldı. Güvenlik güçleri, çatışmayla bağlantılı şu ana kadar 14 kişiyi gözaltına aldı.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, başkent Bağdat’ta Tarım Bakanlığı’na bağlı bir devlet dairesine düzenlenen silahlı baskının sorumlularının kimliğinin belirlediği belirtilerek, güvenlik güçleriyle çatışmaya giren silahlı grubun HaşdiŞabi’ye bağlı 45. ve 46. Tugaylar olduğu kaydedildi. Açıklamada, Başbakan Muhammed ŞiyaSudani’nin hiçbir resmi emir veya izin olmaksızın hareket eden bu silahlı gücün devlet binasını ele geçirmeye çalışması ve güvenlik güçlerine ateş açmasının detaylı şekilde araştırılmasını istediği vurgulandı.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.