“Hasta tutsaklara özgürlük”

“Hasta tutsaklara özgürlük”
Diyar TUHAD-DER, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde hasta tutukluların durumuna dikkat çekti.

TUHAD-DER Genel Sekreteri Cahit Demirkıran, Tekirdağ’da 16 siyasi tutuklunun 24 Şubat’tan beri açlık grevinde olduklarına işaret etti.

DİYARBAKIR - Diyar TUHAD-DER, cezaevlerindeki hasta tutuklulara ilişkin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, BDP Kayapınar Belediye Eş Başkan adayı Fatma Arşiment, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve çok sayıda tutuklu yakını katıldı. Açıklamada, "Ölüyorlar daha ne kadar sessiz kalacaklasınız, hasta tutsaklara özgürlük" ve "Cezaevlerinden bir tabut daha çıkmasın, hasta tutsaklara özgürlük" pankartları açılırken, hasta tutsaklar Mehmet Emin Özkan, Halil Güneş ve Şemsettin Kargılı'nın fotoğrafları taşındı.

“Tutuklular açlık grevinde”

TUHAD-DER Genel Sekreteri Cahit Demirkıran, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişini protesto etmek amacıyla Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bedenini ateşe verip yaşamını yitiren Halit Özdaşlı'nın ailesine baş sağlığı dileyerek, cezaevlerinden bir tabut daha çıktığına dikkat çekti. AKP hükümetinin özel savaş politikalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Demirkıran, "AKP hükümeti sürdürdüğü özel savaş politikalarını aralıksız devam ettiriyor. Cezaevlerinden uygulanan hukuksuzluklara bir tepki de Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ndeki tutsaklardan gelmiştir. Aralarında hasta tutsakların da bulunduğu 16 siyasi tutsak hak ihlallerine karşı 24 Şubat Pazartesi gününden itibaren açlık grevine başlamıştır. Bizler de tutsakların yanlarında olduğumuzu belirterek, bu onurlu direnişlerini selamlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.