Hatay T Tipi Cezaevi'ndeki 350 tutuklu ve hükümlü sevk edildi

Hatay T Tipi Cezaevi'ndeki 350 tutuklu ve hükümlü sevk edildi
Deprem sonrası adli tutukluların isyan çıkardığı Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 350 tutuklu başka kentlere sevk edildi. Siyasi tutukluların önemli bir kısmı Antalya S Tipi'ne götürüldü.

TİGRİS HABER - Maraş merkezli depremlerin büyük bir yıkım yarattığı Hatay’da, yaralar sarılmaya çalışılıyor. Depremin ardından bir kısım adli hükümlü ve tutuklunun 7 Şubat’ta isyan çıkardığı Hatay T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 350 tutuklu, Diyarbakır, Adana, Yozgat, Uşak, Antalya’daki cezaevlerine sevk edildi.

Firar teşebbüsünde bulunduktan sonra koğuşları ateşe veren tutuklulara yönelik müdahalede yaralanan 12 tutukludan 3'ü kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Saatlerce süren olay sonrası cezaevi kullanılamaz hale gelirken, aralarında çocuk, kadın ve siyasilerin de olduğu 350 tutuklu sevk edildi.

İsyan sonrası nakiller oldu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Cezaevi Komisyonu Üyesi Avukat Mehtap Sert, "Cezaevinde isyan çıkmıştı. Bu haberler üzerine cezaevi ile iletişime geçtik. İsyan sonrası nakiller oldu. Ancak UYAP'ı kapattıkları için nakil listelerine ulaşamıyoruz. Tutuklular, Adana, Yozgat, Uşak, Antalya ve Diyarbakır’a nakledildiler. Siyasi tutukluların büyük bir bölümünün Antalya S Tipi'ne sevk edildiğini tutukluların ailelerinden öğrendik" dedi.

Cezaevi tamamen boşaltıldı

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi Avukat Mehdi Zana Akkaya’da şunları aktardı: "Çocuk tutukluların isyana katılıp katılmadıkları, ölü veya yaralı oldukları konusunda bilgimiz yok. Sadece cezaevinin boşaltıldığı ve tüm tutukluların başka cezaevlerine sevk edildiğini biliyoruz. Nerede oldukları konusunda bilgimiz yok. Bilgi verilmiyor. Tutuklu yakınlarının Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nü arayarak, bilgi almalılar.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.