Hayvanları çalınan köylüler isyan etti

Hayvanları çalınan köylüler isyan etti
Kayapınar'ın Pirinçlik Mahallesi'nde bir aydır hırsızların köyde çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan çalması köylüleri isyan ettirdi.

Hırsızların bir kısmını yakalayan köylüler, Pirinçlik Jandarma Karakolu önünde toplanarak, gözaltındaki kişilerin teşhir edilmesi için yol kapatma eylemi gerçekleştirdi. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Pirinçli Mahallesi'nde yurttaşların başı bir aydır hırsızlarla dertte. Bir aydır her akşam karanlık çökünce hırsızların köye gelip ahırlardan hayvanları çaldıkları öğrenildi. Önceki akşam da köye Tokaçlı köyüne gelen hırsızlar, Fethi Akyüz isimli yurttaşın 3 büyükbaş hayvanını çaldı. Köye akşam tekrar gelen hırsızlardan 2'si Pirinçlik Jandarma Karakolu tarafından yakalandı. Daha sonra da 4 kişi daha köylüler tarafından yakalanıp karakola teslim edildi. Bunun üzerine karakolun önünde toplanan yüzlerce köylü, hırsızların teşhir edilmesi talebinde bulunarak, yaklaşık bir saat Diyarbakır-Urfa karayolunu trafiğe kapattı. 

 

Karanlık çöktü mü hırsızlar dadanıyor

Her akşam karanlık çökünce hırsızların köye geldiğini belirten köylülerden Mehmet Akyüz, "Bizim ve çocuklarımızın psikolojisi bozulmuş. Uyuyamıyoruz. Devlet yetkilileri sesimizi duysun buna bir çözüm bulsunlar artık. Malımız gidiyor. Emeğimiz gidiyor" şeklinde konuştu. Hırsızların her akşam köye gelip hayvanları çaldığını belirten Adnan Karakaş, "Bir aydır gelip çalıyorlar. Köylüler son çare olarak kendileri silahları ile beklemeye başladılar. Ve yakaladılar hırsızları. Biz öğrenmek istiyoruz. Kimdir bunlar, nereden geliyorlar. Bunların teşhir edilmesini istiyoruz" diye belirtti. 

'Kendi güvenliğimizi aldık'

Hırsızları yakalamaya çalışırken motorla kaçmaya çalışan hırsızların motoru üstüne sürerek ayağını kırdığı Musa Akyüz ise, "Bu akşam yine geldiler. Bizde peşlerinden kovaladık. Motorla üzerime gelip ezmeye çalıştılar. Bunlar bizim malımıza, canımıza kastediyorlar. Devlet bunun önlemini almış olsaydı bunlar yaşanmazdı. Köylü bugün kendi güvenliğini almazdı. Halk kendi güvenliğini kendi alıyor. Devlet bir şey yapmıyor. Bunlar bir şebekedir. Kimse ortaya çıkarılsın. Teşhir edilsin" dedi. 

Köylülerin karakolun önündeki bekleyişi devam ederken, kirpi tipi zırhlı araçların hırsızları almak için geldiği ve yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. 

hayvan-hirsizlari-1.jpg

hayvan-hirsizlari-3.jpg

hayvan-hirsizlari.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.