HDP, çadırda bekletilen ailelerin kaldırılması için valiliğe başvurdu

HDP, çadırda bekletilen ailelerin kaldırılması için valiliğe başvurdu
HDP Diyarbakır İl Örgütü, koronavirüs salgını nedeniyle çocukları dağa kaçırıldığı iddiasıyla bina önünde bekletilen ailelerin kaldırılması için valiliğe başvurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle çocukları dağa kaçırıldığı iddiasıyla 200 gündür bina önünde bekletilen ailelerin kaldırılmasını istiyor.   Diyarbakır Valiliği’ne dilekçe ile başvuran HDP, Türkiye’de yayılan salgın nedeniyle İçişleri ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere dikkat çekerek, “Alınan tüm bu önlemlere rağmen Diyarbakır’da partimizin il binasının önünde çadırda bulunanlarla ilgili bir önlem alınmamıştır. Şu an partimizin il binası önünde bulunan çadırda 50 kişiyi aşkın yaşlı kadın ve erkek ve bunlarla birlikte çok sayıda güvenlik görevlisi bulunmaktadır” denildi.

‘Çadırdakiler risk grubunda’

Çadırda bulunanların risk grubunda bulunulduğunu ve yaşamlarının tehlikeye atıldığının belirtildiği dilekçede, “Hijyenik ortamın olmadığı, yeterli havalandırmanın bulunmadığı bir ortam olan çadırda yaşları genellikle 60'ın üzerinde olan ihtiyar insanların olduğunu belirtmek isteriz. Corona virüsün en çok tehlike arz ettiği yaş grubunun yaşlılar ve bünyesi zayıf olan kişiler olduğu bilim insanları tarafından sık sık dillendirilmektedir. Hastalıktan ölen kişilerin yaş çizelgesine de bakıldığında ölenlerin çok büyük çoğunluğunun yaşlı insanlar olduğu rahatlıkla tespit edilebilecektir” ifadeleri kullanıldı.

‘Hukuki sorumluluklar doğacak’

Hijyenik olmayan, yeterince havalandırması bulunmayan bir çadırda topyekün birlikte yaşayan ve sıklıkla parti binasının merdivenlerinde duran kişilerin hem sağlıkları için hem de parti binasına sürekli girip çıkan HDP’liler için büyük bir risk taşıdığının altı çizildiği dilekçede, şu ifadeler yer aldı: “Mevcut durumda çadırda kalan insanlarımızın durumu kendileri ve toplum sağlığı bakımından çok büyük risk oluşturmaktadırlar. Gerekli önlemler alınmadığı takdirde istenmeyen sonuçların ortaya çıkması durumunda tüm kamu görevlilerin, başta insani vicdani olmak üzere idari ve hukuki sorumlulukları doğacaktır. Bu nedenle valiliğiniz tarafından parti binamızın önünde çadırda bulunan kişilerin evlerine gönderilmesi için gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz.” (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.