HDP Diyarbakır’da miting yapacak

HDP Diyarbakır’da miting yapacak
Halkların Demokratik Partisi (HDP), hava sıcaklığının tavan yaptığı Diyarbakır’da ‘çözüm bizde’ mitingi yapacak, mitinge sayılı günler kala hazırlıklar sürüyor.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP), 6 Ağustos’ta “Çözüm Biz’de Savaşa ve Sömürüye Hayır” sloganıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda miting yapacak. Mitinge sayılı günler kala aralarında HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, İmam Taşçıer, görevden alınan Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz’ında bulunduğu partililer merkez ve ilçelerde miting hazırlıklarını sürdürüyor.

HDP İl Eş Başkanları Zeyyat Ceylan ile Gülistan Atasoy ise, miting öncesi basın açıklaması yaptı.

hdp-tigris.jpg

Köy köy, sokak sokak geziyoruz

Konuşmasını Kürtçe yapan Diyarbakır İl Eş başkanı Zeyyat Ceylan, “Beş gündür miting için çalışma yürütüyoruz. Köy köy, sokak sokak dolaşıyoruz. Bugünkü koşulları hepimiz biliyoruz ve farkındayız. HDP barajı aştığı günden beri bizim üzerimizde büyük bir baskı uyguluyor. Biz bunların farkındayız. Onlar ne zaman zoru görseler her seferide Kürt halkı ve HDP’ye yöneliyorlar. Arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde cezaevinde. Biz bu halkın hizmetkarıyız. Yapacağımız bu mitingler bir kez daha her zaman söylediğimiz sözü yenileyeceğiz; ‘Çözüm biz’de’ diyeceğiz. Ne olursa olsun faşist zihniyet hiç bir zaman kazanmayacaktır. Kazanan demokrasi isteyenler olacaktır” ifadelerini kullandı.

hdp-tigris1.jpg

3. yol siyaseti halk ile buluşacak

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy da, “6 Ağustos tarihinde istasyon meydanında olacaklarını belirterek, “İktidar medyası tarafından her türlü kirli propaganda ve yalana karşı halkın gerçeğini duyurmak için alanlarda olacağız. Türkiye siyasetinin bugünkü en büyük realitesi HDP’nin milyonlarca seçmen ile birlikte geleceği belirleyen en temel güç olduğu gerçeğidir. Bu gerçekten aldığımız güçle daha umutlu daha kararlı yürüyoruz. Kimse bizi kendine mecbur ve muhtaç görmesin. Üçüncü yol siyasetinin halka nasıl buluştuğunu görmek için 6 Ağustos tarihinde Amed İstasyon Meydanı’na bir daha baksınlar.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.