HDP önündeki ailelerden İdlib ve Van şehitleri için eylem

HDP önündeki ailelerden İdlib ve Van şehitleri için eylem
HDP önündeki aileler İdlib ve Van şehitleri için ellerinde kefen ve Türk bayrağıyla saygı duruşunda bulundu.

HDP Diyarbakır il binası önünde 158 gündür oturma eylemi yapan aileler, İdlib ve Van şehitleri için ellerinde Türk bayrağı ve kefenle bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

 Evlat nöbetindeki babalardan Fahrettin Akkuş, "Kefenimizi hazırlamışız, HDP binasının önündeyiz. Kefenimizi sırtımıza almışız. Bunlardan sadaka istemiyoruz, para istemiyoruz, çocuklarımızı istiyoruz" dedi.

Çocukları için 158 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aileler, Van ve İdlib'de şehit olan asker ve korucular ile hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

hdp-onundeki-aileler-(2).jpg

‘Yeter artık’

Ellerinde Türk bayrağı ve kefen ile saygı duruşunda bulunan aileler adına açıklamalarda bulunan evlat nöbetindeki babalardan Fahrettin Akkuş, "Allah Türkiye Cumhuriyeti devletini korusun. Allah şehitlerimize rahmet etsin ailelerine baş sağlı diliyorum. Sonuna kadar şehitlerimizin arkasındayız. Allah devletimize zeval vermesin. Devletimizin polisimizin askerimizin canı sağ olsun. Kefenimizi hazırlamışız, HDP binasının önündeyiz. Kefenimizi sırtımıza almışız. Bunlardan sadaka istemiyoruz, para istemiyoruz, çocuklarımızı istiyoruz. Biz bu çocuklarımız gelmeyene kadar biz burada bu kefeni giymişiz gitmeyeceğiz. Yeter artık yeter" diye konuştu. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.