‘HDP oyları olmadan Millet İttifakı kazanamaz’

‘HDP oyları olmadan Millet İttifakı kazanamaz’
Millet İttifakı’nın HDP’nin oyları olmadan seçimi kazanamayacağını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, “Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Eğri oturup doğru konuşmak lazım” dedi.

TİGRİS HABER - Kırşehir toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Millet İttifakı’nın HDP’nin oyları olmadan seçim kazanamayacağını belirten Adalet Bakanı Bozdağ, şunları söyledi: “HDP'ye oy veren seçmenlerin Millet İttifakı'nın göstereceği adaya oy vermemesi halinde bırakın Millet İttifakı'nın adayının cumhurbaşkanlığını kazanması, kazanma iddiasında bulunması dahi matematik kurallarıyla, Türkiye'nin gerçekleriyle örtüşmüyor. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Matematik ortada. Sizin oyunuza muhtaçlar, Bu kadar dışlamayı, itilmeyi, kakılmayı göze alıp hala bu masanın etrafında dönüp 'bize bir göz kırparsanız sizin için her şeyi yaparız' demeyi nasıl içlerine sindiriyorlar? Onu da anlamış değilim. Sizinle masada yan yana oturmaktan utanıyorlar. Sizinle fotoğraf vermekten çekiniyorlar. Bunlar sizin oyunuza muhtaçken aynı masada sizinle oturmak istemiyorlar. Oyunuzu aldıktan sonra dönüp de sizin yüzünüze bakarlar mı? Bakmazlar, çok net ama orada da bakıyorum yok. Neden yok? Çünkü bunların hepsinin, bu 7'li masanın Türkiye diye bir derdi yok. Onların tek derdi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır. Onları bir araya getiren, yegane heyecanlandıran motivasyon Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır, nefretidir, kinidir.”

‘Onlardan birinin de ismi geçti’

Mersin'de polislere saldırıyı gerçekleştiren kişinin CHP'nin yayınladığı gazeteciler listesinde isminin yer alıp almadığıyla ilgili sorulan soruya Bozdağ şu yanıtı verdi: "Onlardan birinin de ismi geçti. Birtakım değerlendirmeler yapıldı. Türkiye cezaevlerinde gazetecilik faaliyeti yaptı ya da başka başka kanun, nizam, usul, nispet dairesinde işini yaparken bu işi yaptı diye soruşturulan, hakında tutuklama kararı çıkarılan ya da hüküm verilen herhangi bir kişi yoktur.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.