HDP saldırganının emniyetteki ilk ifadesi

HDP saldırganının emniyetteki ilk ifadesi
İzmir’de, HDP İl binasını basarak parti çalışanı Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer’in emniyete verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı.

TİGRİS HABER- HDP İzmir il binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer’in Emniyette verdiği ilk ifadesi ortaya çıktı.

Gencer’in verdiği ifade şöyle, “Ailece İzmir’in Gaziemir ilçesinde ikamet ediyoruz. Bekarım ve askerliğimi yapmadım. 2020 yılının ilk aylarında Sağlık Memuru olarak Suriye/Münbiç'e gittim. Orada da bir süre görev yaptım. Sağlık memurluğundan 2021 yılının Nisan ayında istifa ettim. Ancak şu an için açıkta görülebilirim, çünkü işe gitmiyorum” dedi.

Olay doğaçlama yaşandı

Saldırıyı neden gerçekleştirdiğine yönelik soruyu yanıtlayan Gencer, “16 Haziran 2021 tarihinde intihar eden bir polis memurunun paylaşımı sonrasında PKK’lılar tarafından hakaret içerikli görüşmeler yaşadım. Benim ölmüş anneme ve bacıma sövüldü. Bunun üzerine ben de aynı söylemlerde bulundum. Çocukluktan beri PKK’lı öldürmek için planlar yaptım. Olay doğaçlama yaşandı. İzmir HDP il binasının adresini Google üzerinden öğrendim. Keşif amaçlı ‘Perfect İngilizce’ adlı bir kursa kayıt yaptırdım.

Başka kişilerde olsaydı ateş edecektim

Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’’ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK'lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım” bilgisini verdi. (Kaynak: DW Türkçe)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.