HDP yeniden yapılanmaya gidiyor

HDP yeniden yapılanmaya gidiyor
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) adıyla girdiği seçimde istediği sonucu alamayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeniden yapılanmaya gidiyor.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Seçimde beklenen başarıyı yakalayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın eşbaşkanlıktan çekileceklerini açıklamalarının ardından yeniden yapılanma kararı alan HDP, halk toplantılarına başladı. Kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakı’yla seçime giren ve seçim sürecinde başta Türkiye İşçi Partisi olmak üzere ittifak kurduğu partilerle tek liste ile seçime girme sorunu yaşayan ve kendi politik eksen kayması yaşadığı eleştirilerine maruz kalan HDP, yeni bir politika üretme arayışına girdi. Özellikle Kürt seçmenin “kendi politik gündeminden” koptuğu ve Kürt sorununun çözümünü yönündeki politikayı ikici plana bıraktığı yönünde sert eleştirilerin hedefi olan parti, yeni bir politika belirlenmesi için örgütlendiği bütün şehirlerde, halk toplantılarına başladı.

HDP, Yeşil Sol Parti, Demokratik Bölgeler Partisi il, ilçe yöneticileri, bu partilerin siyasetine yakın sivil toplum örgütlerinin, görevden alınan belediye başkanları, eski ve yeni milletvekillerinin de katıldığı toplantılarda, yeni bir yol haritasının ana hatları oluşturulmaya çalışılıyor. Seçim sürecinde yaşanan siyasi eksiklikler, ittifaklar, parti ile halk arasında zayıflayan bağın nedenin sorgulandığı toplantılarda, yeni bir yol haritası belirlenmesi için hangi adımların atılması gerektiği tartışmaların ana eksenini oluşturuyor.

‘Tartışmaya ihtiyaç var’

İki aylık süreçte sonlanması beklenen halk toplantılarından çıkarılacak sonuçların raporlaştırılarak genel merkeze sunulması bekleniyor. Oluşturulan rapor doğrultusunda HDP’nin kongreye giderek yeniden yapılanması adımları atılacak. Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Cahit Kırkazak, bu toplantıların amacını “Geçtiğimiz süreçteki eksikliklerimiz neydi ve nasıl başarıya ulaşırız, bunları tartışmak istiyoruz. Seçimler bizim için elbette önemliydi, fakat bir varlık yokluk seçimi değildi. Seçimlerde başarsak da başarmasak da Kürt sorununun demokratik çözümü mücadelesini sürdüreceğiz. Mücadelemizi sandık sonuçları belirlemiyor, ama istediğimiz sonucu elde edemedik. Bunun tartışmasına, önerilere ve değerlendirmelere ihtiyaç var.” sözleriyle açıkladı.

Diyarbakır’da toplantılar sürüyor

Halk toplantıları kapsamında HDP Diyarbakır’da 14 Temmuz itibariyle halk toplantılarına başladı. İl merkezi, ilçeler ve köylerde yürütülen toplantıların ilki Çermik ve Çüngüş’te 14 Temmuz’da başlatıldı. 15’inde ise Bismil merkez ve köyleri halk toplantılarına ev sahipliği yaptı. 17 Temmuz’da Kocaköy, Hani, 18’inde Kulp’la devam eden toplantılar, 19 Temmuz’da Silvan, Ergani, 20 Temmuz’da Eğil, Dicle, 21 Temmuz’da Hazro, 22 Temmuz’da Çınar, 23 Temmuz’da Lice, Ergani ve merkez ilçelerle devam edecek.

Ns

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.