HDP-YSP: Toplumsal varoluşumuzu yeniden yaratabiliriz

HDP-YSP: Toplumsal varoluşumuzu yeniden yaratabiliriz
HDP ve Yeşil Sol Parti Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajda, "Bayramları gerçek anlamlarına kavuşturabilir; dayanışma, paylaşma ve özgürleşme esaslarına dayalı toplumsal varoluşumuzu yeniden yaratabiliriz” denildi.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yayınladı. Türkçe ve Kürtçe yayınlanan açıklama, “Özgürlüğe ve barışa vesile olması dileğiyle halklarımızın bayramını kutluyoruz” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Özgürlüğe ve barışa vesile olması dileğiyle halklarımızın bayramını kutluyoruz. Ne yazık ki büyük toplumsal sorunların, derinleşen ekonomik ve siyasi krizlerin, yoksulluğun, eşitsizliğin ve başta Kürt halkı olmak üzere topluma yönelik çok yönlü saldırıların gölgesinde Kurban Bayramını karşılıyoruz. Ancak bayramları gerçek anlamlarına kavuşturabilir; dayanışma, paylaşma ve özgürleşme esaslarına dayalı toplumsal varoluşumuzu yeniden yaratabiliriz. Hayalini kurduğumuz savaşsız, sömürüsüz ve özgür yaşamı yaratmak mücadele gerekçemizdir. Bu vesileyle Kurban Bayramının eşitlik, özgürlük ve barış getirmesini diliyoruz. Halkımızın ve Ortadoğu halklarının bayramı kutlu olsun!" (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.