HDP’den Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıya sert tepki

HDP’den Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıya sert tepki
Amedspor’a yapılan ırkçı saldırıya sert tepki gösteren HDP’li Meral Danış Beştaş, "Yargı ve kolluk, Amedspor’a yönelik bu nefret suçunu görmezden gelerek failleri koruyamaz!" dedi.

TİGRİS HABER - Bursaspor ile maçı öncesi, Amedspor oyuncularına saha kenarından ve tribünlerden saldırı gerçekleştirildi. Ayrıca bir grup saldırgan taraftar, tribünlerde, Beyaz Toros” ve JİTEM tetikçisi “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın fotoğrafını açtı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yaptı. Beştaş, "Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. Maddesine göre ayrımcılık yasağına aykırı hareket eden, Bursaspor futbolcuları, teknik heyeti, maçı devam ettiren hakem heyeti hakkında derhal futbol müsabakalarından ‘tamamen men’ cezası başta olmak üzere en ağır yaptırımları uygulamalı!" ifadelerini kullandı.

Profesyonel bir şekilde organize edildiğinin aleni olduğunu ve linçe ve nefret suçu işleyen kişilerin passolig üzerinden tespit edilerek haklarında soruşturma başlatılması için savcılara seslenen Beştaş, "Yargı ve kolluk, AmedSpor’a yönelik bu nefret suçunu görmezden gelerek failleri koruyamaz! İstifa diyen taraftarı gözaltına alıp, sahada insanlık suçu işleyenleri görmezden gelmek te suçtur" ifadelerine yer verdi.

Paylaşımlarına Türkiye Futbol Federasyonunu etiketleyen Beştaş, "Şimdi derhal yetkisini kullanarak men cezasını vermeli! Aksi halde bu ülke halklarına ayrımcılık suçunu kendisi işlemiş olacak! Biz bu işin peşini bırakmayacağız bu da böyle bilinsin!" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.