HDP'den AYM'ye yeni başvuru

HDP'den AYM'ye yeni başvuru
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisine yönelik açılan kapatma davasına ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi.

TİGRİS HABER - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisine yönelik açılan kapatma davasına ilişkin genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Sancar, “Kapatma davasında Anayasa Mahkemesi’ne başvurduk. Bu davanın amacı HDP’yi tasfiye etme planlarını hayata geçirmektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partiye dönük kapatma davasındaki gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi.

Kapatma davasında Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduklarını ifade eden Sancar, kapatma davasında evrensel hukuk ilkelerinin dikkate alınmadığını belirtti. Sancar, “Bu dava hukukla açıklanabilecek bir durum değil. Siyasi saiklere dayalı bir operasyonun parçasıdır. Dava açılmadan önceki süreci hatırlarsak, partili cumhurbaşkanının HDP’ye yönelik açıklamaları vardı. Daha sonra iktidarın küçük ortağı MHP, partimize karşı bir kampanya başlattı. Kapatma davası açılması için tehdit ve şantaj içeren yoğun açıklamalar geldi. Nitekim bu kampanyanın bir neticesi olarak dava anlamlı bir tarihte açıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddianameyi AYM’ye 17 Mart 2021’de teslim etti. Yani MHP’nin kongresinin yapılacağı tarihten bir gün önce. Bu tür sembolik hamleler daha sonra da devam etti. Bu dava siyasi nitelik taşımaktadır. Bu davanın amacı, demokratik siyaseti baskı altına almaktır. Bu davanın amacı HDP’yi tasfiye etme planlarını hayata geçirmektir” dedi. (MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.