HDP’den işkence ve saldırılar hakkında suç duyurusu

HDP’den işkence ve saldırılar hakkında suç duyurusu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu ile parti avukatları, deprem bölgesindeki linçler, saldırılar ve işkencelere dair suç duyurusu yaptı.

TİGRİS HABER - Suç duyurusu dilekçesinde, İçişleri Bakanı, Vali, Vali Yardımcıları, Emniyet müdürleri, fiili bizzat işlemiş ve/veya iştirak etmiş kamu görevlileri ve fiili bizzat işlemiş ve/veya iştirak etmiş kamu görevlisi olmayan kişilerin soruşturulması istendi.

Suç görüntülerinin delilleriyle birlikte yer aldığı suç duyurusunda ilgili kişiler hakkında “işkence suçu”, “eziyet suçu”, “görevi kötüye kullanma”, “kasten yaralama”, “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “hakaret”, “kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından işlem yapılması talep edildi.

Suç duyurusunda ulusal ve uluslararası mevzuata işaret edildi:

“Sosyal medya hesapları üzerinden yayılan görüntülerde, kolluk görevlisi olduğu tahmin edilen kişilerin ve kimi sivillerin “hırsızlık ya da yağma vb." suçlar işlediğini iddia ettikleri kişilere işkence yaptıkları görülmektedir. Bu paylaşımların yapıldığı aynı sosyal medya hesapları üzerinden ayrıca başka kişiler tarafından suç oluşturan bu insanlık suçunun övüldüğü hatta takdir edildiğini ve bu suçlara azmettirildiğini görmekteyiz. Bu suçlar ve devam eden ve tespit edilecek benzer suçlar açısından suçları işleyen kamu görevlilerinin ve kişilerin ayrı ayrı tespit edilerek haklarında ivedilikle soruşturma açılmasını, İsnat konusu suçlarda gerek beyanları gerek suçlara karşı eylemsizlikleri ile suçu azmettiren ve her türlü eylem ve söylemi ile iştirak etmiş olan kamu görevlileri ve yetkililer hakkında soruşturma başlatılmasını,

Delil tespiti ile ifade alma işlemlerinin hızlıca yapılmasını talep ederiz.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.