HDP’den istifa eden Aygören: Hizmet için AK Parti’ye geçtim

HDP’den istifa eden Aygören: Hizmet için AK Parti’ye geçtim
HDP’den istifa ederek Ak Partiye katılan Diyarbakır’ın Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Tigris Haber’e konutu. Aygören, “Hizmet için AK Partiye geçtim, başka bir nedeni yok” dedi.

İlyas Akengin - Özel

TİGRİS HABER - Geçtiğimiz günlerde HDP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, suskunluğunu Tigris Haber’e bozdu. 

Sizi bu sürece götüren ne oldu?

Dicle halkına daha iyi hizmet etmek için AK Parti’ye geçtim. Başkada bir nedeni yok. 

Peki bu kadar süre neden beklediniz?

Biliyorsunuz siyaset satranç oyunudur. Hamleleri zamanında yapmak lazım. Bizde hamlemizi şimdi yapmayı uygun gördük. 

Kürt partilerin yaptığı ittifakla aday gösterildiniz. Bu kararı vermeden partinizle görüştünüz mü?

Partimiz illegal bir parti, yoksa oraya geçerdim

Partimle görüşemedik ama aramızda herhangi bir kırgınlık yok. Partimin Türkiye’de resmi bir kuruluşu ve karşılığı yok. Resmi bir karşılığı olsaydı belki oraya geçerdim. 

İlçe halkının bu konuda bir tepkisi var mı?

Dicle’de bu saate kadar herhangi bir tepki almadık. Vatandaşlarımız hizmete aç.  Dicle’nin durumu ortada. Bu sorunları çözmek için böylesi bir karar verdim. 

Bu hizmetleri kendi partinizde neden yapmadınız? Bundan sonra hizmet anlamında ne değişecek?

İlçemize ilişkin bir iki tane sosyal projemiz var. İlçeye olimpik yüzme havuzu, spor salonu, fitness salonu yapmayı düşünüyoruz. Bu proje bitme aşamasında. İkincisi çarşı merkezi için bir projemiz var. Daha önce burası belediyenin parasıyla şartlı alınmış. Biz değişikliğe gidip projenin içinde çocuk parkı, semt pazarı ekleyip bunu hayata geçireceğiz.  Ayrıca nüfusu 3 binin üzerinde olan köylerimiz var. Bu köylerimiz için halı saha ve yüzme havuzu yapmak istiyoruz. 

Dicle’nin en büyük sorunu size göre ne?

Bütün ülkenin olduğu gibi Dicle’nin de işsizlik sorunu var. Bu bölgenin önce ekonomik olarak kalkınması lazım. Dicle’nin ve bütün bölgenin ekonomik olarak kalkınması lazım. Her şeyden önce millete iş aş lazım. Tekstil üzerinde bir hemşerimizle görüşmelerimiz var. Dicle’de 300 ile 500 arasında tekstil atölyesi üzerinde çalışıyoruz. Yakın süre içinde fabrika açmayı düşünüyoruz. 

11 ay bağımsız kaldı

HDP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde diğer Kürt parti ve oluşumlarla yaptığı ittifak ile 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, 8 bin 980 oy alarak Dicle Belediye Başkanı seçilen Felat Aygören,13 Ağustos 2020’de partisinden istifa etmişti. 11 ay bağımsız kalan Aygören Temmuz ayının başında Ak Partiye geçti. 

AK Partiye katılan Aygören’in rozetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum