HDP’den seçilip MHP’ye katılan ilk kişi oldu

HDP’den seçilip MHP’ye katılan ilk kişi oldu
Mardin’de HDP’li meclis üyesi partisinden ihraç edilince MHP’ye geçti.

TİGRİS HABER - 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde Mardin’in Artuklu ilçesinde HDP’den meclis üyesi seçilen Mehmet Carti, 2020 yılının Eylül ayında partiden ihraç edildi.

 HDP’nin yazılı açıklamasında, Carti’nin seçildiği günden ihraç edildiği güne kadar meclis toplantılarına düzenli katılma konusunda eksik davrandığı, sorumluluğunu yerine getiremediği, kendisi ile görüşülmesine rağmen tutumunda ısrarcı olduğu belirtildi. Açıklamada, Artuklu’ya bağlı Ortaköy Mahallesi’nde yaşanan DEDAŞ protestoları ile birlikte Carti’nin halkın yanında durup çözüm endeksli bir duruş göstermediği belirtilerek, “Mehmet Carti, olayların başlangıcından itibaren yerelde kalmamış ve işlerini gerekçe göstererek şehir dışında olduğunu belirtmiştir. Tüm bunlara rağmen Mehmet Carti, çözümsüzlüğü dayatan ve partimizi suçlayıcı ifadeler kullanmakta imtina etmemiştir. Mehmet Carti’nin partimizin ilke prensiplerini esas almayan ve halkımızın kendisine verdiği sorumluluğu yerine getirmeyen davranışlarından dolayı partimiz ile olan tüm ilişiği kesilmiştir” denildi.

HDP ihraç edince, MHP’ye katıldı

Mehmet Carti, HDP’den ihraç edilince iki ay kadar bağımsız meclis üyeliğini sürdürdü, ardından MHP’ye katıldı. Carti’nin katılımıyla Artuklu Belediye Meclisi’nde MHP’nin de bir üyesi oldu.

Irkçı söylemlerde bulundular

Mehmet Carti, Ortaköy’de yaşanan DEDAŞ protestosu sırasında, Arap olduğu için HDP’li bazı meclis üyelerinin kendisine yönelik ırkçı söylemlerde bulunduğunu ve HDP’nin bu meclis üyeleri ile ilgili bir işlem yapmadığını ileri sürdü. Carti, “HDP’nin Kürtler’i temsil etmediğini gördüm. Ben istifa ettikten sonra onlar parti ile ilişiğimin kesildiğine dair açıklama yaptılar. Ben o zaman çıkıp açıklama yapmadım. Benim meclis üyeliğimden istifa etmem için baskı yaptılar. İstifa etseydim yedekteki HDP’li yerime gelecekti. O gelmesin diye istifa etmedim. MHP’ye, devlete en yakın siyaset yapan kurum olarak gördüğüm için katıldım. Başka partilere başvurum olmadı” diye konuştu.

HDP’den seçilip MHP’ye katılan ilk kişi oldu

Daha önce Diyarbakır’da Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Batman’da Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren ve Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut ile Mardin’in Midyat ilçesinde bazı meclis üyeleri HDP’den istifa ederek AKP’ye katılmışlardı. Artuklu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti’nin ihracının ardından MHP’ye katılması ile ilk kez HDP’den seçilen biri, MHP’ye geçmiş oldu. (Kaynak: Medyascope)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum