HDP'li 3 belediye eşbakanı daha görevden alındı

HDP'li 3 belediye eşbakanı daha görevden alındı
Muş'un Varto, Bulanık ve Erentepe HDP'li belediye eşbaşkanlarının dün gözaltına alınmasının ardından bugün İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden alındı.

Muş’ta  dün gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Varto Belediyesi Eşbaşkanları Ülkü Karaaslan ve Mahmut Yalçın ile Bulanık Belediye Eşbaşkanları Eylem Saruca ve Adnan Topçu ile Erentepe Belediye Başkanı Dilaver Keskin'in Muş İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri sürüyor.

Belediyelerde dün sabah 06.00'da başlayan arama 12 saat sürmüştü.

Kayyum atanan belediye sayısı 32'ye yükseldi

Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı Varto Belediyesine, Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi Bulanık Belediyesi ile ilçeye bağlı Erentepe Belde Belediyesine ve Urla Kaymakamı Önder Can Urla Belediyesine başkan vekili olarak görevlendirildi.

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, Muş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Bulanık Belediye Başkanı Adnan Topçu’nun “terör örgütü üyesi olmak”, Erentepe Belde Belediye Başkanı Dilaver Kesik’in “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek ve terör örgütü propagandası yapmak” suçundan, Varto Belediye Başkanı Ülkü Karaaslan Baytaş’ın “terör örgütü üyesi olmak” suçundan gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği ifade edildi. Söz konusu 3 belediye başkanının haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmış olması nedeniyle Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddelerine istinaden Bakanlığın 17 Aralık 2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ıncı maddeleri uyarınca Bulanık Kaymakamı Mehmet İlidi’nin Bulanık Belediye Başkan Vekili ve Erentepe Belde Belediye Başkan Vekili olarak, Varto Kaymakamı Ertuğrul Avcı’nın ise Varto Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

CHP'den bir belediye başkanına görevden uzaklaştırma

"FETÖ'ye üye olma" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz da görevinden uzaklaştırıldı.Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine Kaymakam Önder Can'ın Urla Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.