HDP’li Ayaz: Halkımız seçimde kayyumlara cevap verecek

HDP’li Ayaz: Halkımız seçimde kayyumlara cevap verecek
Yerine kayyum atanan Bismil Belediye Eş Başkanı Orhan Ayaz, “İlçe halkının kazanımı olan her şey yandaşlara bölüştürülerek ziyan edilmektedir. Halkımız bunlara seçimde cevap verecektir” dedi.

TİGRİS HABER - 3 yıl önce yerine kayyum atanarak görevden alınan HDP’nin Bismil Belediyesi Eş Başkanı Orhan Ayaz, yazılı açıklama yaptı. Ayaz, “Geçen bu 7 yıllık süreç, halkımızın kimliğini, kültürünü ve dilini inkâr ederek asimilasyon politikalarını katlayarak arttırmıştır” dedi.

745efcdd-ce4d-4585-82a1-00d679113ad6.jpg

'Akıllara ziyan uygulamalar var'

Kayyumlar döneminde, gözaltı, tutuklama, usulsüz ihalelerin arttığına dikkat çeken Ayaz, şunları ifade etti: “Özellikle Bismil ilçemizde, akıllara ziyan uygulamalarla, ilçe halkının kazanımı olan her şey yandaşlara bölüştürülerek ziyan edilmektedir. Halka ait olan belediye hizmet binasının, ilçe emniyet müdürlüğüne devredilmesi, kadın kültür merkezinin, belediye hizmet binasına çevrilmesi, halka ait belediye bütçesinin Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Diyanet’e karşılıksız aktarılması bunlardan sadece birkaç tanesidir.”

‘Seçimde cevap vereceğiz’

Ayaz, kayyumların yönettiği belediyelerde, dil ve kültür kurumlarının kapatıldığını, park ve cadde isimlerinin değiştirildiğini, kırsal mahallelere hizmet götürülmediğini dile getirdi. Bismil’e hiçbir hizmetin yapılmadığını belirten Ayaz, “Takdir edersiniz ki, adeta halkımızı cezalandırma ve kazanımlarını yok sayma politikalarını hayata geçiren kayyumları halkımız, yakından izlemektedir. Bu faşizan ve yok sayma politikalarına karşı halkımız ilk seçimde gereken cevabı verecektir. İradesini yok sayanlara karşı, onurlu duruşu ve mücadelesi ile kendi seçilmişlerinden yana irade beyan edeceklerinden kesinlikle hiçbir kuşkumuz yoktur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum