HDP’li Belediye eş başkanı beraat etti

HDP’li Belediye eş başkanı beraat etti
Diyarbakır’ın Çınar İlçe Belediye Eşbaşkanı Necla Tamriş, "örgüt üyeliği" suçlaması ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan beraat etti.

TİGRİS HABER - Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamri'in "Firar" ve "G11055L44F47" kod adlı “gizli tanıkların” ifadesi doğrultusunda "örgüt üyesi olmak iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
cinar.jpg
Tamriş'in katılmadığı avukatları Serdar Çelebi ve Raci Bilici'nin hazır bulunduğu duruşmada, iddia makamı ceza istemiyle esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Savcı ceza istedi

Savcı, "Firar" ve "G11055L44F47" kod adlı “gizli tanıkların”, Tamriş'in "örgüt hiyerarşisine dâhil olarak" Tevgera Jinên Azad (TJA) içerisinde faaliyet yürüttüğü örgüt talimatıyla belediye eşbaşkanı seçildiği beyanlarını esas alarak, Tamriş'in "örgüt hiyerarşisine dâhil olarak" hareket ettiğini savundu. İddia makamı, Tamriş'in "örgüt propagandasına dönüşen" eylem ve etkinliklere katıldığını savunarak, Tamriş'in "örgüt üyeliğinden" 7 yıl 6 ay ile 15 yıl arası değişen hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme, suçlama konusu eyleminin sabit olmaması nedeniyle Tamriş'in beraatına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.