HDP’li Buldan: Koronavirüs zarar verirse Newroz’u iptal ederiz

HDP’li Buldan: Koronavirüs zarar verirse Newroz’u iptal ederiz
HDP Eş Genel başkanı Pervin Buldan, “Virüs halkımıza zarar verecek  kadar ciddi tehdit oluşturduğunda newroz kutlamalarını halkımız için gerekirse iptal ederiz” dedi.

Bu yıl “Demokrasi, adalet ve özgürlük için Newroz’a” sloganıyla kutlanacak olan Nevruz Bayramı’nın başlangıcı, Diyarbakır’da yapıldı. (DTK), (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), (DBP), (HDP), Azadi Partisi, (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP) ve Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP-Bakur) tarafından düzenlenen ortak basın açıklamasında kutlamalara katılma çağrısı yapıldı.

Toplantıda ortak metinden sonra  HDP EŞ Genel Başkanı Pervin Buldan gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Gazeteciler Corona virüsü salgını nedeniyle Newroz’un iptal edilip edilmeyeceği soruldu. Pervin Buldan, salgınının yayılması halinde kutlama programını gözden geçireceklerini ifade ederek, ”Corona virüs meselesi bütün halkı ilgilendiren bir mesele. Önümüzdeki günlerde neler getirecek onu bilmiyoruz, umuyoruz ki can kaybı yaşanmadan bu süreci daha sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz. Herhangi bir olumsuz durumda bütün kurumlarımız meseleyi tartışmak üzere bir kez daha bir araya geleceğiz. Hiçbir şey insan yaşamının üzerinde değildir. Herhangi bir olumsuz durumda nevrozla ilgili planlarımızı gözden geçireceğiz” şeklinde beyanda bulundu.

Daha sonra söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da tüm Kürtler'e nevruzda buluşma  çağrısı yaptı. Sancar, “Kürtler temel hakları konusunda bir araya gelmezlerse başarıya ulaşmaları çok zordur. Temel hakları, varoluş için ihtiyaç duydukları hakları açısından bir araya gelmesi şarttır. Bir araya gelmeleri tüm halklara barış ve özgürlük konusunda yeni kapılar da açar. Kürtler'in birliği başka halklara karşı değil başka halklarla birlikte olmayı içerir. Diğer bütün halklarla eşitlik temelinde bir arada yaşamak için bu nevroz, özgürlük ve barış özleminin en güçlü şekilde yansıdığı bir nevruz olmalıdır. Ortadoğu ve Türk halklarının kardeşliğini net bir şekilde yansıtan bir nevroz olmalıdır. Bu açıdan herkesi meydanlara davet ediyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.