HDP'li Dağ, sağlıkçılara silahlı saldırıyı sordu

HDP'li Dağ, sağlıkçılara silahlı saldırıyı sordu
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Diyarbakır Kadın ve Çocuk hastalıkları hastanesinde yemek boykotu yapan sağlıkçılara yönelik silahlı saldırıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Dağ, sorularının yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

TİGRİS HABER - Dersim Dağ, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, şu görüşlere yer verdi;

“Sağlık emekçilerine yönelik şiddet olayları, öteden beri var olmakla birlikte son yıllarda belirgin ölçüde artış göstermektedir. Basında yer alan son haberlere göre, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sağlıklı beslenme hakkı için boykot eyleminde bulundu. Boykot eyleminin sonlandırılmasını isteyen ve yemekhane işletmecisi olduğu öğrenilen bir kişi, SES üyesi Mehmet Nur Ulus’u yemekhaneye çağırarak, tehdit ettikten sonra silahlı saldırıda bulundu. Sağlık emekçilerine yönelik şiddet, sağlıkçıları son derece olumsuz etkilemekte, sağlık emekçilerinin motivasyonunu bozmaktadır. Sağlıkta şiddeti önlemenin yol ve yöntemleri emekçilerin taleplerini karşılamaktan geçmektedir.”

Dersim Dağ, Bakan Koca'ya şu soruları sordu;

1. Diyarbakır Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma açılacak mıdır? Hastane yönetimine soruşturma açılmış mıdır?

2. Saldırgan hangi amaç veya amaçlarla bu saldırıyı gerçekleştirmiştir?

3. Hastane yemekhanelerinde taşeronlaşma sistemine son verecek misiniz?

4. Sağlık emekçilerinin yeterli, dengeli ve sağlıklı yemek talebi karşılanacak mıdır?

5. Sağlık emekçilerine yönelik gerçekleştirilen bu ve benzeri şiddet olaylarına karşı Bakanlığınızın önleyici politikaları var mıdır? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.