HDP’li Dersim Dağ, ‘Topal Osman’ı sordu

HDP’li Dersim Dağ, ‘Topal Osman’ı sordu
HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Giresun ve Diyarbakır Valiliğinin ortaklaşa düzenlediği “Off-Road Festival”inde, Topal Osman’ın fotoğrafının bulunduğu otobüsü ve üzerindeki yazıyı İçişleri Bakanına sordu.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun yazılı olarak cevaplaması istenilen soru önergesinde şu bilgilere yer verildi:

“1900’lerin ortalarına kadar Türkiye’nin birçok bölgesi, özellikle Karadeniz ağırlıklı olarak Ortodoks Rumlarından, Ortodoks ve Katolik Ermenilerden oluşurken, Osmanlı’nın son zamanları ile birlikte bu nüfus bir kırıma uğratıldı. Cumhuriyet ile birlikte bu kırım daha da yoğunlaştırıldı ve bu halklar tamamen imha politikalarına maruz kaldı. Buralara göç ile birlikte yeni yerleşim alanları açıldı. Rum ve Ermeni nüfusun yok edilmesi bu yeni, ayrıcalıklı ve varlığını devlete borçlu tabakanın tekçi, homojen ve kültürel bakımdan fakir oluşu nedeniyle, kendi kimlik kodlarının dışındakilere karşı düşmanlığı da ortaya çıkardı. Müesses nizam ise her daim Karadeniz’i bu özellikleriyle her türlü propaganda ile yaşatmaya çalışmaktadır. Bu nizam Rumları ve Ermenileri, Topal Osman gibi cezaevinden devşirdikleri suçlulardan oluşturulan kişiler aracılığıyla yok etti. Halkların algısında çete olarak bilinen bu şahsiyetlerin Ermeni ve Rum halkının yanı sıra Kürt katliamlarında da payları vardır. Hrant Dink’i ve Trabzon’da rahip Santaro’yu katleden zihniyet bu zihniyetin devamı niteliğindedir.

Son olarak, Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Öztürk’ün önerisiyle Giresun Valiliği işbirliğiyle düzenlenen “Off-Road Festival”inde, Topal Osman’ın fotoğrafının bulunduğu otobüs Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gezdirildi. Giresun Valiliği tarafından katılımcıları taşımak için kente gönderilen araca, Topal Osman’ın silahlı fotoğrafı giydirilerek üzerinde de “Size Giresun yeter” yazısıyla tur atıldı.”

Dersim Dağ, İçişleri Bakanına şu soruları sordu;

1. Diyarbakır ve Giresun Valiliğinin düzenlemiş olduğu etkinlikte kullanılan otobüs ve otobüsün üzerinde Topal Osman'ın fotoğrafının yer alması Bakanlığınızın bilgisi dâhilinde midir?

2. Olaya ilişkin soruşturma açılacak mıdır? Topal Osman’ın mülki idarenin başı olan Valilikçe propaganda haline getirilmesi suç değil midir?

3. Topal Osman’a ait görsellerin kullanılması ile verilmek istenen mesaj nedir? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.