HDP’li eski Eşbaşkana 15 yıl hapis cezası

HDP’li eski Eşbaşkana 15 yıl hapis cezası
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır eski İl Eşbaşkanı ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Gülşen Özer’e 15 yıl hapis cezası verildi. Özer’e toplam 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, Özer’e uygulanan adli tedbir kontrolünün devamına karar verdi.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - HDP Diyarbakır eski İl Eşbaşkanı Gülşen Özer’e Eşbaşkanlık yaptığı 2016 yılında partisinin düzenlediği 39 eylem, etkinlik ve basın açıklaması ile Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) düzenlediği eylem, etkinliklere katılmaktan 2 kez “örgüt üyesi olmak” suçlamasından 15 yıl hapis cezası verildi. Hakkında 2 kez “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla Diyarbakır 11. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın görülen duruşmasında Cumuriyet Savcısı, bir önceki celsede Özer’in 2 kez “örgüt üyesi olmak” suçundan ayrı ayrı hapis cezasıyla cezalandırılması yönünde verdiği mütalaayı yineledi.

Özer’in katılmadığı duruşmada mütalaaya karşı savunma yapan avukatı Serhat Karaşin, müvekkilinin suçlandığı 39 eylem, etkinkik ve basın açıklamasına o dönemde HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı olduğunu, bu eylem ve etkinliklere bireysel olarak katılmadığını, siyasi kimliği nedeniyle katıldığını, bundan dolayı yargılanmasının hukuki açıdan uygun olmadığını belirtti. Müvekkilinin yine TJA’nın düzenlediği etkinliklere katılmasının HDP İl Eşbaşkanı kimliği nedeniyle katıldığını, bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin “örgüt çağrısı” olarak kabul edildiğini, bu haberlerin “örgüt üyesi olma” kıstasına hukuki olarak uymadığını kaydetti. “Sadece bir haber çıktısıyla örgüt talimatından söz etmek mümkün değildir”diyen Karaşin, müvekkilinin beraatini istedi.

15 yıl hapis cezası verildi

Mahkeme, Özer’e HDP Amed İl Eşbaşkanı olduğu 2016 döneminde katıldığı eylem ve etkinliklerdan dolayı üzerine atılı “örgüt üyesi olma” suçundan 7 yıl 6 ay, 2018’de TJA’nın etkinliklerine “örgüt çağrısıyla” katıldığı suçundan da 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Özer’e toplam 15 yıl hapis cezası veren mahkeme, Özer’e uygulanan adli tedbir kontrolünün devamına karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.