HDP’li meclis grubundan Kayapınar kayyumuna ağır suçlama

HDP’li meclis grubundan Kayapınar kayyumuna ağır suçlama
Kayapınar Belediyesinin HDP’li meclis üyeleri grubu ortak bir açıklama yaparak, kayyum Ünal Koç ve yönetimine ağır suçlamalar getirdi. Açıklamada, belediye bütçesinden başka kurumlara yönelik hizmetler için 50 milyon TL harcama yapıldığı belirtildi.

Belediye bütçesini peşkeş çekiyor!

TİGRİS HABER - Yerine Kayyum atanan Kayapınar Belediye Eşbaşkanı Davut Keser ve Meclis Üyelerinin Kayapınar kayyumunun yönetimi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi;

“22 Ekim 2019 tarihinde halkın iradesi gasp edilerek belediyemize kayyum olarak atanan, 5393 sayılı belediyeler kanununa eklenen 674 sayılı KHK’nin tüm nimetlerinden faydalanmak için belediye meclisine toplantı çağrısı yapmayan kayyum Ünal Koç, bütçe ve stratejik planı kendi belirlediği memurları ile yapmaktadır.

Meclisi hiçe saymıştır

Yaptığı harcamaları denetlemesi gereken meclis üyelerini kendisi belirlemiştir. Meclisin varlığı ve yokluğu belli değildir. Toplantılara çağırmadığı meclisin, sadece Akp’li üyelerini yanına alarak“istişare” toplantıları, bazı esnaf ve Köy gezileri yapmış, bu gezilerde fotoğraf çektirmiştir. Çekilen fotoğraflar belediyenin sosyal medya hesaplarından “meclis üyeleri” vurgusu ile paylaşılmıştır.”

Harcamalar kamu kurumlarına

Kayyum yönetiminin bir kültür ve kimlik kırımı projesi olduğu vurgulanan yazılı açıklamada, merkezi bütçeden kurumlara yapılması gereken harcamaların belediye bütçesinden yapıldığı, bu rakamın da 50 milyon TL’nin üstünde olduğu belirtilerek şu bilgilere yer verildi;

Kayyum bugüne kadar İlçenin kimliğini, kültürünü yansıtan tek bir etkinlik yapmamıştır. Merkezi bütçeden yapılması gereken harcamaları Belediye bütçesinden yapmaktadır. Kendi bütçeleri olmasına rağmen neredeyse tamamı 21/b ve 21/f  (davet usulü) yöntemiyle Diyanet işleri Başkanlığı,  Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emniyet, Jandarma ve Tüvga vakfı için yeni yapılar inşa etmiş, araç kiralama ve çevre düzenleme işleri yapmıştır. Belediye bütçesinden şu ana kadar diğer kurumlar için yapılan harcamalar 50 Milyon TL’nin üzerindedir.”

3 maaşlı kayyum

“Kendisi de atanmış bir memur olan, diğer memurlardan farkı olmayan kayyum, Kaymakam, Belediye Başkan Vekilliği ve Kayapınar personel A.Ş. yönetim kurulu başkanlığı ile birlikte üç maaş almaktadır” denilen açıklama şöyle devam etti; “Belediyenin bütçesini belirleme ve harcamalarını denetlemesi gereken Belediye meclisinin AKP’li üyeleri yapılan bu usulsüzlüklere alet olmaktadırlar. Belediyenin tüm taşınmazlarını diğer kurumlara devreden, Belediyeyi borç batağına sokan kayyum verdiği bu görüntüler ile kendine ortak aramaktadır. Bugün bu usulsüzlüklere, kültür ve kimlik kırımına imza atan, alet olan, göz yuman herkes mutlaka hukuk önünde hesap verecektir. Kayapınar halkı bu hesabı soracaktır. Halkların Demokratik Partisi Kayapınar Belediyesi Meclisi grubu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapılacak her işlemin takipçisi olacağız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.