HDP’li Oluç: Demokrasi ağır bir baskı altındadır

HDP’li Oluç: Demokrasi ağır bir baskı altındadır
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç TBMM’de gerçekleştirilen 23 Nisan Özel oturumunda yaptığı konuşmada, “demokrasi ağır bir baskı altındadır. Adalet kelepçelenmiştir” dedi.

23 Nisan Özel oturumunda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, demokratik bir ortamın olmadığını belirterek şöyle dedi:

“Keşke bugün, bu kürsüden son derece önemli olan Meclis’in kuruluşunun 101’inci yılında demokratik bir ülkeden, toplumsal adaleti sağlayan bir sistemden, halkın temel sorunlarına çözüm üretebilen güçlü bir parlamentodan ve egemenliği sürekli engellenmemiş bir halk iradesinden söz edebilseydik. Keşke 101 yıllık tarihi böyle değerlendirseydik. Ne yazık ki, tablo böyle değil. Bugün demokrasi ağır bir baskı altındadır, adeta kelepçelenmiştir. Kuvvetler ayrılığı terk edilmiş, yerine tek kişide toplanan kuvvetler birliğine geçilmiştir. Kimlikler, inançlar, diller, kültürler, evrensel ve temel insan hakları, yurttaş hakları bu ülkede güvence altında değildir. Demokratik siyaset, toplumsal muhalefet ve sivil toplum ağır bir kuşatma altındadır. Adalet duygusu yok edilmiştir. Tecrit başta olmak üzere her alanda kendi hukukunu, anayasal ilkelerini, imzaladığı uluslararası demokratik sözleşmeleri uygulamayan bir keyfilikle ve hukuksuzluklarla karşı karşıyayız.”

“Bütün zenginler iktidar çevresinde toplanmış”

Hukuk’un sadece güç sahipleri için var olduğunu söyleyen Oluç, sözlerine şöyle devam etti:

“Halk egemenliğinin tecelli etmesi gereken parlamento, yürütmenin egemenliği altına alınmıştır. Yetkileri budanmış, vesayetçi anlayış hâkim kılınmıştır. İktidara bağlı ve taraflı yargı, aldığı siyasi kararlarla parlamentonun iradesine müdahale ederek, kendisini Meclis’in üzerinde görmektedir. Düşünce, ifade, basın ve iletişim özgürlüğü her gün çiğnenmektedir. Konuşan, tartışan, itiraz eden toplum yerine; suskun, hesap sormayan, her şeyi sessiz bir kabulle onaylayan bir toplum istenmektedir. Emekçi yoksul halkların adil gelir dağılımı ve sosyal adalet talepleri karşısında bütün zenginlik iktidar ve çevresinde toplanmakta, halk ise her gün daha da yoksullaşmakta, işsizlikle, açlıkla, sefaletle karşı karşıya bırakılmaktadır. Kısacası, Meclis’in 101’inci yılında kötü ve yanlış yönetilen bir Türkiye’yle karşı karşıyayız.”

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.