HDP’li Oluç: HDP gençler dağa çıkmasın diye mücadele ediyor

HDP’li Oluç: HDP gençler dağa çıkmasın diye mücadele ediyor
Meclis Genel Kurulunda konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Cizre İlçe binasına yapılan polis baskınını eleştirdi. Oluç, “Polisler Deniz Poyraz, Teybet ana ve Roboski posterlerini yırtıp Kürt halkının değerlerini aşağıladılar” dedi.

TİGRİS HABER- Mecliste Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeler sırasında Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un “Biz açtığımız her eserle Kürt kardeşlerimizin tebessümü için mücadele ederken siz annelerimizi feryat ettirdiniz, babalarımıza ağıtlar yaktırdınız ve biz Kürt kardeşlerimiz daha mutlu olsun, şehirlerimiz kalkınsın diye mücadele ederken siz yaktınız, yıktınız, harap ettiniz” sözleriyle HDP’yi eleştirdi. Bakan Kurum’a HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, yanıt verdi.

HDP gençler dağa çıkmasın diye mücadele ediyor

Polisin HDP Cizre İlçe binasına yaptığı baskınların ardından 26 kişinin gözaltına alındığını dile getiren Oluç, “Kapı ve pencere kırmaya alıştıkta ama bu defa başka bir şey daha yaptılar. Kürt halkının değerlerine saldırdılar. Deniz Poyraz’ın duvarda asılı posterini çiğnediler. Kürt halkının değerlerine saldırdılar. 7 gün 7 gece cenazesi sokakta kalan Sakine ananın posterini yırttılar. Uçakların bombalayarak öldürdüğü ve çoğunluğu çocukların olduğu posterleri alıp ayaklarının altında çiğneyip böyle yırtıp Kürt halkının değerlerini aşağıladılar. İşte sizin Kürt düşmanı politikalarınız, işte sizin güvenlikçi politikalarınız, işte sizin dilinizdir insanların dağa çıkmasını sağlayan. Biz değiliz. HDP gençler dağa çıkmasın diye, demokratik ve barışçıl bir çözüm gerçekleşmesi için mücadele eden bir partidir. Ama sizin asimilasyon ve güvenlikçi politikanızdır dağa çıkmaya yol açıyor” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum