HDP’li Sur Belediye Eşbakanı’nın gözaltına alınmasına Diyarbakır Barosu’ndan tepki

HDP’li Sur Belediye Eşbakanı’nın gözaltına alınmasına Diyarbakır Barosu’ndan tepki
Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in gözaltına alınmasına Diyarbakır Barosu tepki gösterdi. Baro’dan yapılan açıklamada, “Halkın iradesini yok sayan bu hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz” denildi.

Diyarbakır Barosu, evine şafak baskını yapılarak gözaltına alınan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’e yapılan uygulamaya tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada, “Halkın İradesini Yok Sayan Bu Hukuksuz Uygulamaları Kabul Etmiyoruz. Hapisteki Seçilmiş Belediye Başkanlarının Derhal Serbest Bırakılmasını Ve Görevlerine İadesini Talep Ediyoruz.” denildi.

hdp’li-sur-belediye-esbakani’nin-gozaltina-alinmasina-diyarbakir-barosu’ndan-tepki-(1).jpg

“10 yaşında çocukları yere yatırılmış ve kafalarına silah dayatılmıştır”

Evine yapılan şafak baskınıyla gözaltına alınan Sur İlçesi Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in durumuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bugün sabah erken saatlerde Diyarbakır Sur İlçesi Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in evine baskın yapıldı. Avukatının aktarımına göre Buluttekin, eşi ve 10 yaşında çocukları yere yatırılmış ve kafalarına silah dayatılmıştır. Sur Belediyesi şu anda Diyarbakır’da halk tarafından seçilen tek belediyeydi. Nitekim Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine 19 Ağustos 2019 tarihinde kayyum atanmıştı. Ardından Seçilmiş Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, 21 Ekim’de gözaltına alınmış, 22 Ekim’de tutuklanmıştı. Mızraklı hala Diyarbakır’a 550 kilometre mesafedeki Kayseri cezaevinde tutulmaktadır. Diyarbakır merkez ilçelerinden Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz 22 Ekim’de tutuklanarak Diyarbakır’a 550 kilometre mesafedeki Kayseri Kadın cezaevine gönderilmiştir. Yılmaz daha gözaltındayken açığa alınmış ve yerine kayyum olarak kaymakam atanmıştı. Diyarbakır merkez Yenişehir Belediye Başkanı Belgin Diken, 13 Kasım’da görevden alınmış ve yerine ilçe kaymakamı kayyum olarak atanmıştı.”

hdp’li-sur-belediye-esbakani’nin-gozaltina-alinmasina-diyarbakir-barosu’ndan-tepki-(2).jpg

“9 ay geçmeden 33 belediyeye kayyum atandı”

Soruşturmaların keyfiliğine dikkat çekilen açıklamada, “Ismarlama soruşturma ve kovuşturmalarla halk tarafından seçilmiş belediye başkanını tutuklamak ve yerine atanmış kamu görevlilerinin atanması, büyük bir hukuksuzluktur. Seçimin üzerinden daha daha 9 ay geçmeden 33 belediyeye kayyum atanmış olması, demokrasi ve halk iradesini tümüyle ortadan kaldırmıştır. Halkın iradesini yok sayan bu hukuksuz uygulamaları kabul etmiyoruz. Hapisteki seçilmiş belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmasını ve görevlerine iadesini talep ediyoruz.” denildi. (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.