HDP’li Tosun, Adalet Bakanı'na cezaevlerindeki Kovid-19’u sordu

HDP’li Tosun, Adalet Bakanı'na cezaevlerindeki Kovid-19’u sordu
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e Cezaevlerinde Kovid-19 virüsü ile ilgili ne gibi önlemler aldıklarını sordu. Tosun, Adalet Bakanının cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - Remziye Tosun’un Adalet Bakanının cevaplaması için sorduğu sorular şöyle:

  1. Haziran ayı itibariyle açıklanan normalleşme ve Kovid-19 tedbirlerinin azaltılmasına karşılık cezaevlerinde normalleşme sürecine girilmemesinin gerekçesi nedir?
  2. Normalleşme sürecinin cezaevlerinde uygulanmaması, ATK’nın ağır hasta mahpuslara ‘cezaevinde kalabilir’ raporu vermesi, ceza içinde ceza verilerek hak ihlallerin artması, mahpusların hastalıklarının ağırlaşmasına sebep olmakta ve yaşamlarını tehlikeye atmaktadır. Ağır hasta mahpusların tahliye edilmemesinin gerekçesi nedir? Bakanlığınızın ihlallerin ortada kaldırılmasına yönelik girişimleri nelerdir?
  3. Temmuz ayı itibariyle Kovid-19’dan kaynaklı ölüm vakalarının sayısı kaçtır?
  4. Sivil Toplum Kuruluşlarının pandemi sürecinin şeffaf ilerlemediğine dönük beyanlarına karşılık Bakanlığınızın herhangi bir çalışması olacak mıdır?
  5. Kovid-19 tedbirlerinin mahpusların temel haklarından mahrum bıraktığı ve tecrit altına aldığı konusuna dair Bakanlığınızın girişimi olacak mıdır?
  6. 20 Temmuz Kurban Bayramı’nda cezaevi görüşlerinin yapılmamasının gerekçesi nedir?
  7. CİSST, İHD gibi kurumların verilerine, beyanlarına göre mahpuslara yapılan kötü muamele, temizlik malzemelerinin verilmemesi, sağlık hakkına erişimin yeterli olmaması, Kovid-19 tedbirlerinin tecride yol açması gibi ciddi insan hakları ihlalleri mevcuttur. Bu durumu engellemeye yönelik Bakanlığınızın önlemleri nelerdir? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.