HDP’li Tosun: Aşıya teşvik Kürtçe yapılsın

HDP’li Tosun: Aşıya teşvik Kürtçe yapılsın
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, bölge illerinde aşılamaya teşvik çalışmalarının Kürtçe yapılmasını istedi. Tosun, bu yöntemle aşılama oranının yükseleceğini kaydetti.

TİGRİS HABER - HDP’li Remziye Tosun, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Temmuz ayı itibariyle Diyarbakır’ın aşılama oranı en düşük 10 il arasında olduğuna dikkat çeken Tosun,  Ağustos ayında kentte 785 bin 155 aşının uygulandığını kaydetti. Bu rakamla Diyarbakır’ın aşı sıralamasının en düşük iller arasında 10’dan 4’e düştüğünü belirten Tosun, “Covid-19 hastalığına karşı aşılama oranı en düşük olan 10 ilin 9’unun çoğunluğu Kürtçe konuşan yurttaşların yaşadığı bölgedir. Dolayısıyla anadili Türkçe olmayan yurttaşlar, sağlık hakkına erişim konusunda problemler yaşamaktadır” dedi.

Bakana sorular

HDP’li Tosun, aşılama oranının en düşük olduğu 10 ilin 9’unun Kürtlerin yoğun yaşadığı iller olduğuna işaret ederek sunduğu soru önergesinde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti:

“Bakanlığınız aşılamaya teşvik çalışmalarının anadilde yapılması konusunda planlaması mevcut mudur? Anadilde sağlık hizmetine erişim konusunda bakanlığınızın herhangi bir girişimi var mıdır? Varsa bu girişimler nelerdir?  Ülke genelinde Biontech aşısı mevcut mudur? Mevcut ise Biontech aşısının sayısı ne kadardır?” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.