HDP’li vekilden MHP için önerge

HDP’li vekilden MHP için önerge
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, MHP’nin Diyarbakır’da para karşılığı belediyelere işçi aldırdığı iddialarına ilişkin soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - Semra Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle verdiği önergede, MHP Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Ataç’ın para karşılığı kişileri kamu kurumlarına işe yerleştirdiği iddialarını sordu.

Bakan Soylu’ya sordu

Basına yansıyan ses kayıtlarını hatırlatan Güzel şunları sordu: “Diyarbakır MHP İl Teşkilatının para karşılığında insanlara devlet kurumlarında iş bulduğu haberleri Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?  Mehmet Ataç hakkında başlatılan bir soruşturma mevcut mudur? Başlatılmamışsa neden başlatılmamıştır? MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp hakkında başlatılan bir soruşturma mevcut mudur? Başlatılmamışsa neden başlatılmamıştır? Telefonda ismi geçen İbrahim Lale kimdir? Kişileri para karşılığı işe sokan yapılanmanın içerisinde midir? Bu kişi hakkında yürütülen bir soruşturma mevcut mudur? MHP Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından şimdiye kadar toplamda kaç kişi para karşılığında işe konulmuştur? Bu kişilerden alınan meblağlar nelerdir? MHP Diyarbakır İl Teşkilatı hakkında başlatılan bir soruşturma mevcut mudur? Para ile kadrolu iş bulma suçunu işleyen kaç kişi teşkilatta vardır?  MHP Diyarbakır İl Teşkilatı kimlerle organize bir şekilde çalışmaktadır? Şimdiye kadar hangi kurumlara, belediyelere bu şekilde insan yerleştirilmiştir? Bu kurumların ve belediyelerin başında bulunan kişiler hakkında yürütülen bir soruşturma mevcut mudur?” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum