HDP’li vekiller Diyarbakır surlarına çıktı!

HDP’li vekiller Diyarbakır surlarına çıktı!
HDP milletvekilleri İstanbul sözleşmesinin 10’uncu yıl dönümü nedeniyle Diyarbakır surlarına önünde açıklama yaptı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da bir araya gelen HDP’nin kadın milletvekilleri, İstanbul Sözleşmesinin 10’uncu yıldönümü nedeniyle Sur ilçesinde bulunan tarihi Keçi Burcu önünde açıklama yaptı. Açıklamaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ile milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Dersim Dağ ve Nuran İmir katıldı.

e1gw-tqx0ay9iy3.jpg

HDP’li kadın milletvekilleri, 2021 yılının ilk 4 ayında çeşitli tarihlerde yaşamını yitiren 106 kadının isimlerinin yer aldığı pankartı Diyarbakır Surlarına astı.

Kadınlar daha son sözünü söylemedi

Keçi burcu önünde açıklama yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, sözleşmenin yürüklükte olduğunu belirterek, “Bizler İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü İstanbul Sözleşmesi feshedilmemiştir. İstanbul Sözleşmesi uygulamadadır. Tek adam ‘İmzamı çektim’ dediğinde bu iş bitmemiştir. Daha kadınlar son sözünü söylememiştir. Biz bitmedi demeden bu mesele bitmeyecektir. Bugün sosyal medyada kadınlar bir hashtag çalışması başlattı. İstanbulSözleşmesi10uncuYılında ve Vazgeçmiyoruz etiketleriyle bütün kadınları sokağa çıkamasak da, sosyal medya üzerinden İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 8Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum