HDP’nin bugünkü kararı ne olacak?

HDP’nin bugünkü kararı ne olacak?
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolün ardından olağanüstü toplanan HDP MYK’si kararını bugün açıklayacak.

TİGRİS HABER - Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolün ardından olağanüstü toplanan HDP MYK’si kararını bugün açıklayacak. Edinilen bilgiye göre HDP’de “duyguların ve yanlış politikaların” bir yana bırakılarak değişimden yana tavır alma eğiliminin güçlü olduğu belirtiliyor.

HDP ve Yeşil Sol Parti Merkez Yürütme Kurulları, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolün ardından dün olağanüstü toplandı. Toplantı da ve sonraki değerlendirme sürecinde alınan karar bugün kamuoyuyla paylaşılacak.

HDP ve Yeşil Sol Parti MYK toplantısında neler konuşuldu. Pazar günü yapılacak seçim öncesi HDP nasıl bir tavır belirleyecek meselesi merak edilen konular arasında. HDP MYK’sinde konunun nasıl ele alındığını ve HDP’nin yol haritasına dair kulis bilgilerini aktarıyoruz.

Kayyım maddesi geniş tepki topladı

Ümit Özdağ ile imzalanan protokolde yer alan kayyım maddesinin HDP içerisinde infiale neden olmuş. Özellikle kayyım maddesi büyük tepki toplarken HDP içerisinde, “Onlarda kayyım atıyordu. Bunlar gelince de kayyum atayacak” düşüncesini dile getirenler olmuş.

MYK’de çok yönlü tartışıldı

Protokolde yer alan maddeler ve HDP’nin alacağı karar MYK’de çok yönlü olarak masaya yatırılmış. Genel kanaat ise HDP’nin tarihsel sorumlulukla hareket etmesi gerektiği yönünde olmuş.

‘Değişime şans tanımak istiyoruz’

Konuya ilişkin konuştuğumuz HDP’li önemli bir kaynağımız ise kulis bilgilerimizi doğrulayarak, “Türkiye’nin 2. Yüzyılını temel bir ayrım noktası olarak görüyoruz. Duyguları ve yanlış politikaları bir kenara bırakıyoruz. Değişime bir şans tanımak istiyoruz. Ancak ısrarla bizim çabalarımız görmezden geliniyor” diye konuştu. (Kaynak:halktv.com.tr)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.