Hedef 36 milyar

Hedef 36 milyar
Şanlıurfa’da tarım ve hayvancılık’tan 36 milyar TL gelir hedefleniyor

ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da düzenlenen Şanlıurfa'da Tarım ve Hayvancılık konulu toplantıda tarım ve hayvancılık konusu masaya yatırılırken, 2023 yılında sektörden 36 milyar lira gelir hedeflendiği bildirildi. 
Programda konuşan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, 2023 yılında kentin tarım ve hayvancılık gelirini 36 milyar TL’ye yükseltmek istediklerini, ürünlerin işlenmesi ile bu gelirin daha da yükseleceğini ifade etti. 
Şanlıurfa Köyleri Kalkındırma Derneği (KÖYDER) ve ŞUTSO öncülüğünde 400 köy muhtarı, 27 Sulama Birliği Başkanı'nın katıldığı Şanlıurfa'da Tarım ve Hayvancılık konulu toplantı düzenlendi. Programda ilk olarak konuşan köylerde sosyal, kültürel gelişimi ve kalkınmayı sağlamak amacı birçok proje yürüttüklerini söyleyerek, derneğin faaliyetlerini anlattı. ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, ise tarım ve hayvancılıktan beklentiler ile ilgili bilgi verdi.

“Hak ettiği yere taşımalıyız”


Başkan Ertekin, hedeflerininşu anda 5 milyar TL olan tarım ve hayvancılık gelirinin 2023 yılında 36 milyar TL’ye yükseltmek olduğunu söyledi. İlin tarım ve hayvancılık konusunda büyük bir potansiyeli bulunduğunu vurgulayan Ertekin, “Ürün desenini değiştirebilirsek ve  2023 yılına kadar arazilerimizin tamamını sulayabilirsek, dönüm başına ürün verimi artacaktır. Tabi bu noktada teknolojinin ve bilimin de büyük önemi var. Kentte bu noktada dönüşüm yaşanırken bizlere de büyük işler düşüyor. Üreticilerin, ürünlerini dökmemesi lazım. Üretilen malın pazarını da düşünmeliyiz. Sadece tarım ve hayvancılıkta olan 5 milyar TL gelirimizi ilk etapta 26 milyar TL’ye son aşamada ise 36 milyar TL’ye yükseltmek mümkün. Ürettiğimiz ürünü bölgemizde işlememiz halinde, en azından bir 36 milyar daha gelir elde edebiliriz. Hep birlikte devletin sunduğu sunacağı imkanları en iyi şekilde değerlendirip, Şanlıurfa’yı hak ettiği yere taşımalıyız” dedi.

“Önemli hamleler yapılıyor”

 

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Vali Vekili Aylin Kırca Duman ise konuşmasında GAP projesinin bitmesiyle birlikte bölgenin tarım arazilerinden büyük bir oranının sulanacağına dikkat çekti. Duman, şöyle devam etti:
Ürünlerin ihraç edilebilmesi için lojistik alanların ve tarımsal sanayinin de gelişmesi lazımdır. Bu yönde ciddi alt yapı çalışmaları var. Çok önemli hamleler yapılıyor. Şanlıurfa önümüzdeki dönemde, ülke genelinde birinci olacaktır. Gelirin dağılımında da bölge üst sıralara gelecektir. Bu çalışmaların devam etmesi gerekiyor. Köylerdeki yaşam koşulları ve sorunların da çözümü de gerekiyor.
Duman, KÖYDER'in çok önemli projelere imza attığını belirterek dernek yönetimine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.