Hem muhtar hem pazarcı!

Hem muhtar hem pazarcı!
Diyarbakır’da 25 yıldır pazarcılık yapan İbrahim Meşe, 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı oldu

Muhtar pazarda çalıştı, müşterileri resimlerini astı

Berçem KARTAL ALTUNAKAR/ÖZEL

Diyarbakır’da 25 yıldır pazarcılık yapan İbrahim Meşe, 31 Mart seçimlerinde muhtar adayı oldu. Rakipleri ev ev dolaşırken Meşe hiçbir çalışma yapmadan yaklaşık 11 bin oy aldı. Semt pazarındaki müşterilerinin desteği ile seçilen Meşe bir yandan pazarcılık diğer yandan muhtarlık yapıyor.

Diyarbakırlı İbrahim Meşe (40), ailesine destek olmak için okulu bıraktı. Meşe, 25 yıldır semt pazarında sebze ve meyve satıyor. Bu süre zarfında müşterileri ile yakın ilişkiler kuran, çevresinde tanınan ve sevilen Meşe, kadınların önerisi ile Kayapınar İlçesi’ne bağlı Diclekent Mahallesi’nden muhtar adayı oldu. Rakipleri propaganda yaparken, Meşe hiçbir çalışma yapmadan yaklaşık 11 bin oy aldı.

Müşterileri sayesinde seçildiğini belirten Meşe,  pazarcılıktan muhtarlığa gelen serüvenini Tigris Haber’e anlattı.

hem-muhtar-hem-pazarci.JPG

Muhtar pazarda çalıştı, müşterileri resimlerini astı

Aday olduğu bölgeden hiçbir tanıdığının olmadığını ve bu yüzden muhtarlık seçimlerine karamsar baktığını ifade eden Meşe,  “Ailem farklı bir mahallede ikamet ettiği için kazanma umudum yoktu. Ama çevremdekilerin ‘kesin kazanırsın’ ısrarı üzerine aday oldum.  Rakiplerim seçim çalışmalarını yürütürken, ben bir fotoğrafımı bile mahalleye asmadım. Müşterilerim benim için broşür çıkartıp resimlerimi mahalleye astılar. Seçimi bütün halkın desteği sayesinde kazandım. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

‘Kadın müşterilerim aday olmamı istedi’

Kendisine oy veren vatandaşların çoğunu pazardan tanıdığını dile getiren Meşe, “Oy verenlerin büyük bölümü benden alışveriş yapıyor. Çünkü müşterilerimle güzel bir diyalog yakaladım. Kadınlar benden alışveriş yaptığı zaman çok rahatlar. Bazen müşterilerimin, parası olmadığı zaman al götür paran olduysa getirirsin yoksa vermezsin diyorum. Kadın müşteriler hem rahat alışveriş imkanı hem de ahlakımı beğendikleri için muhtar olmam yönünde teklifte bulundular. Bende 31 Mart tarihinde aday oldum. Seçimlerde Diclekent halkının büyük desteğini aldım. 10 bin 343 oy aldım, en yakın rakibim ise 2977 oy aldı. Büyük fark ile kazandım. Bir pazarcı olarak neredeyse bir milletvekili kadar oy almışım” şeklinde konuştu.

hem-muhtar-hem-pazarci-001.JPG

‘Hiçbir işlemden para almıyorum’

Muhtarlığın yanında pazarcılığa devam etmesinin nedenleri açıklayan Meşe, “Bizim maaşımız asgari ücretin altında. Bir de ben burada hiçbir işlemden para almıyorum. Çünkü Diclekent halkı beni muhtarlığa layık görüp seçtiği için imza parasını kaldırdım. Başka bir gelirimiz olmadığı içinde mesai dışında, Cumartesi ve Pazar günleri gidip pazarda çalışıyorum. Ama muhtarlık görevimi de hiç aksatmadan sürdürüyorum. Bazen temizlik personeli ile birlikte çöp topluyoruz. Bende muhtar oldum kibri yok. İş nerdeyse ben gidiyorum ekmek parası sonuçta. “

‘5 gün muhtarlık, 2 gün pazarda çalışıyorum’

Haftanın dört günü sahada çalıştığını ifade eden Meşe, “Hafta için muhtarlık işlemlerimle uğraşıyorum. Hafta sonu ise semt pazarında çalışıyorum. Mahalle mahalle dolaşıp vatandaşların taleplerini dinliyorum. Aldığım notları dilekçe ile muhataplarına iletiyorum.”

‘Vatandaş derdini rahat bir şekilde anlatıyor’

Maddi durumu düşük olan ailelere yardım edilmediğini belirten İbrahim Meşe, “Diclekent zengin mahallesi diye bu bölgede oturan fakirlere yardım yapılmıyor. Durumu çok kötü olan aileler var ama bazıları bu durumu kendisine yakıştırmadığı için hiç talepte bulunmuyor. İnsanlar bu durumu gelip bana gizli anlatıyor” ifadelerini kullandı.

İyi biri olduğu için destekledik

Meşe’nin kadın müşterileri ise, “Biz İbrahim’den çok memnunuz. Uzun süredir onu tanıyoruz. Hem ahlakı iyi hem vatandaşlara çok iyi yardımı dokunuyor. Semt pazarında fiyatlar bildiğiniz gibi bazen çok yüksek oluyor ama İbrahim ise sürekli uygun fiyata veriyor. Bu yönlerini beğendiğimiz için muhtarlık seçimlerinde onu destekledik” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum